Perković nastavila pobjedonosnu seriju

I prije pobjede u Štokholmu Perković je osigurala naslov ukupne pobjednice u Dijamantnoj ligi (AFP)
I prije pobjede u Štokholmu Perković je osigurala naslov ukupne pobjednice u Dijamantnoj ligi (AFP)

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, samo 13 dana nakon najvećeg uspjeha u karijeri, ostvarila je novu pobjedu: na mitingu Dijamantne lige u Štokholmu bila je najbolja s odličnim rezultatom od 68,77 metara.

To je za samo 34 centimetra slabije od njenog i hrvatskog rekorda, kojeg je postavila u Londonu i s kojim je osvojila naslov olimpijske pobjednice.

Perković je do pete ovogodišnje pobjede u Dijamantnoj ligi (prethodno je slavila u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Monte Karlu) stigla na dramatičan način – pobjednički hitac bacila je u posljednjoj, šestoj seriji, a to je ujedno bio i posljednji hitac takmičenja.

Hrvatska atletičarka ujedno je postavila novi rekord mitinga, koji je 35 godina bio u vlasništvu Njemice Sabine Engel.

Novi preokret

Perković je preuzela vodstvo hicem od 66,26 metara iz treće serije, ali je drugoplasirana Ruskinja Darja Piščalnikova odgovorila sa 66,85 metara u petoj.

No, Perković je smogla snage za novi preokret i pobjednički hitac na samom kraju takmičenja.

I prije pobjede u Štokholmu Perković je osigurala naslov ukupne pobjednice u Dijamantnoj ligi u svojoj disciplini te povećala prednost u odnosu na konkurenciju.

Uoči posljednjeg natjecanja, koje je na programu u Cirihu 30. augusta, Perković ima 22 boda, dok drugo mjesto dijele Australka Dani Samuels i Njemica Nadine Mueller, koja je u Štokholmu bila treća (65,07 metara), sa po pet bodova.

Ponosna i sretna

“Jako sam ponosna i sretna zbog pobjede i rekorda mitinga. Natjecanje je počelo dosta rano, u 17.20 sati, i stadion se pomalo punio. Ja sam krenula malo lošije, jer sam se poskliznula, nakon toga je bio hitac u mrežu, znate kako ja volim malo zakomplicirati, a poslije toga sam bacila 66 metara. Kako su cure bacale, mislila sam da će to biti dovoljno za pobjedu, ali u petoj seriji je Darja bacila dalje. Nisam se predala, ostala sam pribrana i jaka u glavi i znala sam da će tad početi ‘fajt’, jer općenito volim kada se stvari zakompliciraju. Ušla sam u krug dobila podršku od stadiona i znala sam da to mogu. Kada sam izbacila hitac, stadion je kriknuo, znala sam da je daleko. Ovo je još jedan dokaz svega što sam radila ove godine, da sam spremna i da sam zasluženo sve osvojila. Potvrdila sam vodstvo u Dijamantnoj ligi i osvojila dijamant za rekord mitinga, jel’ može bolje? Još me očekuju Cirih i Zagreb. Bit će dobro, ludo i nezaboravno”, rekla je Perković nakon pobjede.

Izvor: Agencije


Povezane

Jučerašnji dan na Olimpijskim igrama obilježili su britanski sportisti, koji su imali pravu žetvu zlatnih medalja. Uzeli su ih ukupno šest. Zanimljivo je bilo i u ženskoj trci na 100 metara,  gdje je briljirala Shelly-Ann Freser-Pryce. Dan je posebno interesantan za region, jer je Sandra Perković donijela Hrvatskoj zlatnu medalju.  

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO