Cincinnati: Đoković opet bolji od Čilića

Đoković je meč završio u svom stilu nakon 83 minuta igre, iskoristivši prvu meč loptu (AP)

Novak Ðoković se plasirao u polufinale ATP turnira masters serije u Cincinnatiju, pošto je u petak u četvrtfinalu savladao Marina Čilića sa 2:0 u setovima – 6:3, 6:2.

Drugi teniser svijeta bez većih problema došao je do sedme pobjede nad Čilićem u isto toliko međusobnih duela.

Bio je izrazito bolji tokom cijelog meča, tako da očekivani trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Agresivan u pravom trenutku, siguran na servisu, Ðoković je preciznim udarcima strpljivo i lako osvajao poene, nametnuvši ritam koji mu je odgovarao.

Najbolji teniser Srbije nije uložio previše napora, pošto je Čilić bio bez ikakvog rješenja za protivigru.

Ne može se reći da 15. teniser sa svjetske rang liste nije uložio trud i znanje da zaustavi zahuktalog Đokovića, međutim, razlika u kvalitetu je bila očigledna.

Povremene egzibicije

Ðoković je bio superioran i povremenim egzibicionim potezima sasvim je demoralizirao protivnika u nadi da pruži čvršći otpor.

Prvi set teniser iz Srbije je dobio nakon brejka već u drugom (2:0) i devetom gemu (6:3), a u drugom je pretežno defanzivnom Čiliću oduzeo servis u trećem (2:1) i u sedmom gemu (5:2).

Već tada je bilo jasno da najbolji hrvatski teniser nema nikakvih šansi da prvi put u karijeri pobijedi Ðokovića.

Đoković je meč završio u “svom” stilu nakon 83 minuta igre, iskoristivši prvu meč loptu.

Ðoković će se u borbi za finale u subotu sastati s Argentincem Juanom Martinom del Potrom, koji je ranije u petak savladao Francuza Yeremija Chardyja sa 2:0 u setovima – 6:1, 6:3.

Bit će to prilika da se Ðoković revanšira Del Potru za poraz na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu, u meču za bronzanu medalju.

Do sada su se sastajali ukupno šest puta, a osim u Londonu, Argentinac je još dobio meč na susretu Davis kupa prošle godine u Beogradu, kada je Ðoković zbog povrede morao predati borbu.

Repriza Londona

Ðoković je nakon meča s Čilićem izjavio da polufinalni meč protiv Argentinca Del Potra za njega ne predstavlja osvetu za poraz na OI u Londonu.

“To neće biti osveta. Ovo je sport. Nekad pobediš, nekad izgubiš. On igra sa dosta samopouzdanja i sutra očekujem težak meč”, rekao je Ðoković.

O pobjedi nad Čilićem je kazao: “Bio je ovo veoma dobar meč, moj najbolji na turniru. U dobroj sam formi. Možda sam odrastao na šljaci, ali najveće uspehe u karijeri postigao sam na tvrdoj podlozi”.

“Volim igrati protiv Ðokovića, to je dobra prilika da vidim na kom sam nivou u odnosu na njega na tvrdoj podlozi. Osjećam da postoji razlika, ali i da se ona plako smanjuje”, kazao je Del Potro.

U preostala dva meča četvrtfinala kasnije u petak igrat će Roger Federer (Švicarska) – Mardy Fish (SAD) i Stanislas Wawrinka (Švicarska) – Miloš Raonić (Kanada).

Turnir u Cincinnatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,82 miliona dolara.

Izvor: Agencije