OI: Beograđani pozdravili osvajače medalja

Milica Mandić: Hvala na ovom divnom osjećaju, za ovako nešto se živi (Tanjug)

Ovacijama, pjesmom i skandiranjem, više od 5.000 građana dočekalo je u utorak navečer olimpijce Srbije, osvajače medalja na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu.

Ispred gradske Skupštine, gdje se po tradiciji proslavljaju uspjesi sportista na velikim takmičenjima, u navijačkoj atmosferi pozdravljeni su zlatna Milica Mandić (tekvando), srebrna Ivana Maksimović (streljaštvo) i bronzani Andrija Zlatić (streljaštvo) i vaterpolisti.

Trofejni olimpijci stigli su pred Skupštinu Beograda u otvorenom autobusu, nakon vožnje ulicama prijestonice uz gromoglasne pozdrave građana.

Prethodno je premijer Ivica Dačić priredio prijem za trofejne sportiste i zahvalio im što su rezultatima i ponašanjem na OI Srbiju učinili ponosnom.

Upotpunjeni san

Članovi olimpijskog tima Srbije doputovali su iz Londona u noći između ponedjeljka i utorka, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ih je predsjednik Republike Tomislav Nikolić.

Milica Mandić je zahvalila okupljenim građanima riječima: “Hvala na ovom divnom osećaju, za ovako nešto se živi.”

“Hvala na svemu, vidimo se uskoro ponovo na ovoj terasi“, obećao je Andrija Zlatić.

“Čast mi je što sam bila deo olimpijskog tima Srbije. Hvala što ste došli da upotpunite moj san”, poručila Ivana Maksimović.

Srbiju je na OI u Londonu predstavljalo 115 takmičara u 15 sportova.

Izvor: Agencije