Nesta novi Italijan u Montreal Impactu

Bivši igrač Milana i Lazija, te reprezentacije Italije, potpisao je ugovor sa Kanađanima na 18 mjeseci (EPA)

Bivši italijanski nogometni reprezentativac Alessandro Nesta (36) potpisao je ugovor na 18 mjeseci sa kanadskim klubom Montreal Impact, koji se natječe u sjevernoameričkoj ligi Major League Soccer (MLS).

Nesta seli u Kanadu nakon što je posljednjih deset godina igrao za Milan (326 utakmica, 10 golova), a prije toga je nosio dres rimskog Lazija.

„Premda sam dobio nekoliko zanimljivih ponuda iz Evrope, odlučio sam se na dolazak u MLS. Ispred mene je veliki izazov i radujem se nastavku karijere na drugom kontinentu“, kazao je Italijan kojeg smatraju jednim od najboljih odbrambenih igrača u historiji nogometa na Apeninskom poluotoku.

Nesta se odlučio za Montreal nakon što se oduševio klubom i gradom kada je posjetio sunarodnjaka i velikog prijatelja Marca di Vaija.

„Upoznao sam sjajne ljude i odmah sam poželio biti dio ovog projekta“, dodao je Nesta.

Brojni trofeji

Osim njih dvojice u Montrealu igraju još dvojica Italijana – Matteo Ferrari i Bernardo Corradi.

„Za igrača koji je osvojio Svjetsko prvenstvo i 20 godina igrao na najvišem nivou, Nesta je vrlo skroman i nije bilo teško ugovoriti saradnju. On se već osjeća kao dio tima“, rekao je predsjednik Montreala Joy Sapputo.

Tokom karijere u redovima „Nebesko-plavih“ i „Rossonera“, Nesta je osvojio ukupno 17 trofeja pri čemu tri naslova prvaka Italije, dvije Lige prvaka, Kup kupova, te klupskog prvenstvo svijeta.

S reprezentacijom je osvojio svjetski naslov 2006. godine, te evropsko srebro 2000, a u dresu „Azzurra“ je sakupio 78 nastupa.

Izvor: Agencije