Perković nastavlja šampionski ritam

Perković je u subotu ponovno zabilježila najbolji rezultat u disciplini bacanje diska hicem od 66,92 metra (AP)

Hrvatska atletičarka Sandra Perković nastavila je nizati odlične rezultate ove godine.

U subotu je ponovno zabilježila najbolji rezultat u disciplini bacanje diska hicem od 66,92 metra, a u tom poduhvatu mladoj Zagrepčanki nije smetala ni kiša, prenosi Jutarnji.hr.

Pobjednički rezultat donio joj je veliki broj priznanja.

Postavila je novi rekord mitinga u Eugeneu, američkoj saveznoj državi Oregon, te osvojila četiri boda i 10.000 dolara, koliko se cijeni trijumf u Dijamantnoj ligi.

Najbliža konkurentkinja na mitingu u SAD-u, drugoplasirana Ruskinja Darija Piščaljnikova, imala je najbolji hitac od 63,76 metara, dok je Perković, osim pobjedničkog, imala rezultate od 65,13 i 63,92 metra – sva tri su bila dovoljna za pobjedu.

Bez opterećenja

Hrvatski medij ističe kako je za sada sve isto kao i lani, odnosno prije nego što je Hrvatica suspendirana.

“Znala sam da po ovakvom pljusku i nevremenu nitko od suparnica ne može baciti dalje od mojih 66,92. Pomalo me ljuti ta kiša, jer uvijek nešto pokvari”, kazala je, te dodala kako joj smeta i stav određenih suparnica, koje je i dalje poprijeko gledaju zbog pozitivnog nalaza iz maja prošle godine.

“Nažalost, opet su me tako gledale, ali ne opterećujem se time. Samo ih kažnjavam”, pokušava Perković što više stvari okrenuti na šalu.

Kaznila ih je rutinskom pobjedom, a mlađa je od svih – za 18 dana slavit će 22. rođendan.

Izvor: Agencije