Kingsi blizu osvajanja Stanley kupa kod kuće

Golman domaćih Devilsa Martin Brodeur kapitulirao je u produžetku (Reuters)

Los Angeles Kingsi su, pobjedom u subotu navečer od 2:1 nakon produžetka nad New Jersey Devilsima i vodstvom od 2-0 u seriji na četiri pobjede, u prilici na domaćem terenu osvojiti svoj prvi Stanley Cup.

Poslije dvije izuzetne pobjede nakon produžetka u New Jerseyju, serija utakmica finalnog doigravanja sjevernoameričke lige NHL u hokeju na ledu sada se seli u Los Angeles radi treće i četvrte utakmice.

Mečevi su na rasporedu u ponedjeljak i srijedu, a “Kraljevi”, koji vode sa 2-0, imaju priliku konačno pobijediti “Đavole” na svom ledu.

“Sada smo nostalgični i mislimo kako su nam potrebne još samo dvije pobjede da uđemo u historiju, ali kada dođu ponedjeljak i srijeda, nećemo tako razmišljati”, kazao je Dustin Penner.

“Mislit ćemo samo na tu utakmicu, na tu trećinu, na sljedeći gol. Tako smo prošli cijelo doigravanje.”

Precizna igra

I dok je Slovenac Anze Kopitar bio junak produžetka u prvoj utakmici finala, u subotu navečer je ta uloga pripala Jeffu Carteru, koji je uhvatio pak u zoni New Jerseyja, okrenuo se i poslao ga pored golmana domaćih Devilsa Martina Brodeura.

Od početka utakmice Devilsi su igrali precizno i brzo, što im je nedostajalo u prvoj utakmici, no nisu uspjeli savladati čuvara mreže Kingsa Jonathana Quicka.

Prvi su u vodstvo, ipak, došli Kingsi, čiji je Drew Doughty savladao Brodeura skoro osam minuta nakon početka utakmice.

Devilsi su nastavili napadati i u drugoj trećini, koja je prošla bez postignutog pogotka, ali su zabilježili gol tek tri minute nakon početka posljednje trećine, zahvaljujući Ryanu Carteru.

Izvor: Agencije