Partizanu 11. titula prvaka Srbije

Ovo je crno-bijelima ujedno 19. titula prvaka u klupskoj historiji (Tanjug)

Košarkaši Partizana odbranili su titulu prvaka Srbije, pošto su savladali Crvenu zvezdu sa 86:82 (28:21, 20:21, 17:18, 21:22), pa su u finalnoj seriji doigravanja slavili ukupnim rezultatom 3-1.

Utakmica je u petak uvečer odigrana pred oko 2.500 gledalaca u Beogradu, a sudili su Milija Vojinović, Dragan Nešković i Vladimir Jevtović.

Košarkaši Partizana su postavili novi rekord sa 11 uzastopnih šampionskih titula.

Partizan je utakmicu riješio u posljednja dva minuta, kada su prvo napravili seriju od 7:0 i vratili prednost, a potom su Milan Mačvan, Dominic James i Miroslav Raduljica pogurali “parni valjak” ka novom trofeju.

Kao nogometno poluvrijeme

Ovo je crno-bijelima ujedno 19. titula prvaka u klupskoj historiji.

Prvi dio meča trajao je skoro kao nogometno poluvrijeme – 35 minuta, a uzrok su bili česti prekidi izazvani ubacivanjem predmeta na teren i činjenicom da su pojedini navijači drmali konstrukciju koša na koji je napadao Partizan.

Crveno-bijeli su bolju igru prikazali u drugoj dionici, u kojoj su stigli do minimalnog vodstva, ali je raspoloženi Davis Bertans sa dvije vezane “trojke” vratio prednost Partizanu.

Izabranici Svetislava Pešića su furiozno krenuli u trećoj četvrtini, napravili seriju 14:0 i došli do vodstva (56:48).

Nakon toga su crno-bijeli zaigrali mnogo čvršće u odbrani i hrabrije u napadu te napravili seriju od 15:0 i na pretposljednji odmor otišli sa pet poena koševa viška (65:60).

Izvor: Agencije