NBA: Miami uzvratio Oklahomi i izjednačio

Trostruki najbolji strijelac NBA Kevin Durant promašio je šut za preokret deset sekundi do kraja (Getty Images)

LeBron James i Dwyane Wade pokazali su u četvrtak navečer da nisu spremni predati štafetu sljedećoj generaciji dok su predvodili svoj Miami Heat u pobjedi od 100:96 nad Oklahoma City Thunderom u drugoj utakmici finala NBA lige.

James je zabio 32 koša, a Wade dodao 24 poena, dok se veteranski Heat oporavio od poraza u prvoj utakmici finala i izjednačio u seriji na četiri pobjede na 1-1.

Oklahoma City je uspjela nadoknaditi razliku od 13 koševa u zadnjih devet minuta i gubila je 98:96 kada je trostruki najbolji strijelac NBA Kevin Durant promašio šut deset sekundi do kraja.

Na Jamesu je napravljen prekršaj u skoku i on je mirno pogodio dva slobodna bacanja sedam sekundi do kraja, zapečativši pobjedu.

“To je bila velika utakmica za nas”, izjavio je James, koji je upisao i osam skokova, pet asistencija te je pogodio svih 12 slobodnih bacanja.

“Imali smo priliku u prvoj utakmici, ali nam je nekako izmakla iz ruku u zadnjoj četvrtini, oni su preuzeli kontrolu nad utakmicom. A u drugoj utakmici smo se htjeli vratiti i pobijediti.”

Iskupljenje za poraz

Heat je otvorio utakmicu serijom od 18:2 i utišao 18.000 navijača u Chesapeake Areni.

No, Thunder se vratio zahvaljujući Durantu, koji je pogodio 16 od svoja 32 koša u zadnjoj četvrtini.

Durant je do poluvremena postigao samo šest koševa.

Wade je, također, odgovorio na svoju lošu igru iz prve utakmice, pogodivši 10 koševa iz 20 šuteva, uz šest skokova i pet asistencija.

Chris Bosh, koji je postigao 16 pogodaka uz 15 skokova, izjavio je da nije mogao dočekati da istrči na teren nakon što je Miami izgubio prvu utakmicu.

“Svaki put kada izgubite utakmicu to nije dobar osjećaj, koji ostaje s vama sve dok ne dobijete priliku da se iskupite”, kazao je Bosh.

Kod Oklahoma Cityja Russell Westbrook je zabio 27 koševa uz sedam asistencija, dok je James Harden ubacio 21 koš.

Treća utakmica se igra u Miamiju u nedjelju.

Rezultata druge utakmice finala NBA: Oklahoma City Thunder – Miami Heat 96:100 (ekipe su izjednačene u seriji na četiri pobjede – 1:1).

Izvor: Agencije