Benzema: Odbio sam Manchester United

S Realom želi postići nove uspjehe (Reuters)

Napadač madridskog Reala i standardni reprezentativac Francuske Karim Benzema izjavio je da je odbio preći u Manchester United, uprkos naporima Alexa Fergusona u posljednje četiri godine da ga dovede na Old Trafford.

“Sretan sam u Realu i nikada nisam pomišljao da napustim Madrid. Znam da United pokušava da me dovede u posljednje tri – četiri godine. Kada sam igrao za Lyon, veliki broj engleskih klubova je želio da me vidi u svom timu”, rekao je Benzema.

On je dodao da u ovom trenutku ne razmišlja da napusti “kraljevski klub”.

“Svakog ljeta ista stvar. Priča se gdje ću nastaviti karijeru. Priželjkivao sam doći u Španiju i nikada nisam zažalio zbog toga. Mlad sam, ugovor mi ističe 2015. i osjetio sam kako je osvojiti Primeru, ali želim s klubom postići nove uspjehe”, rekao je francuski napadač.

“Ne bih rekao da nikada neću doći u Englesku, ali da budem iskren, nemam posebnu predstavu o timu za koji bih igrado”, dodao je Benzema. “Ali to je daleko u budućnosti, a ne nešto što razmatram u ovom trenutku.”

Strategija protiv Engleske

Benzema kaže da Francuska neće imati lak posao na EP u konkurenciji Engleske, Švedske i Ukrajine, ali i da je primarni cilj “trikolora” da prođu u nokaut fazu.

“Ne smijemo izgubiti bodove protiv Engleske, koja je uvijek jedan od favorita na EP, bez obzira na teškoće. Mnogo se govori o odsustvu Waynea Rooneya, ali mislim da prvi protivnik ima dovoljno alternativa u napadu i da će biti velika prijetnja našoj odbrani”, istakao je Benzema.

Golgeter madridskog Reala misli da reprezentacija Francuske može da bude iznenađenje šampionata.

“Priznajem da postoje reprezentacije poput Španije, Holandije i Njemačke, za koje mnogi vjeruju da su bolje, ali greška bi bila potcijeniti nas. Najbolji način da dokažemo koliko vrijedimo je da pobijedimo Englesku. Tako bi svima poslali poruku da nismo samo učesnici, već ozbiljni kandidati na šampionatu”, zaključio je Benzema.

Izvor: Agencije