Sušićeva očekivanja pred duel s Meksikom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za nekoliko sati odigrat će prijateljski susret sa selekcijom Meksika u Chicagu.

Reporter Al Jazeere Ivica Puljić u ovom američkom gradu razgovarao je sa selektorom bh. nacionalnog tima Safetom Sušićem.

Sušić je govorio o očekivanjima pred duel sa srednjoameričkom selekcijom, a nakon poraza, također u prijateljskom od Irske (0:1), te o mogućim promjenama početnog sastava.

Strateg reprezentacije BiH komentirao je nastupe Edina Džeke u Manchester Cityju, novom engleskom prvaku, njegovom statusu u klubu kao i o mogućoj promjeni sredine bivšeg igrača sarajevskog Željezničara, Teplica i Wolfsburga.

Nezaobilazna tema je i Evropsko nogometno prvenstvo koje će za nekoliko dana početi u Poljskoj i Ukrajini, a više detalja sadrži razgovor dopisnika Al Jazeere Balkans Ivice Puljića sa bh. selektorom Safetom Sušićem.

Zanimljivo je da je ovo prvi fudbalski intervju Ivice Puljića nakon 30 godina, kada je kao mladi novinar Radia 202 iz Sarajeva izvještavao sa brojnih utakmica u kojima je Sušić redovno nastupao. 

Izvor: Al Jazeera