NBA: Miami povećao vodstvo

Rajon Rondo je sa 44 koša bio najbolji pojedinac utakmice (Getty Images)

U drugom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Miami Heat je u svojoj American Airlines Areni nakon produžetaka pobijedio Boston Celticse sa rezultatom 115:111 i u seriji na četiri pobjede poveo sa 2:0.

Premda je u pojedinim trenucima susreta Boston imao čak 15 koševa viška, te raspoloženog Rajona Ronda – koji je ubacio 44 poena, uz 10 asistencija i osam skokova, to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Heat su ponovno izvukli iz ponora LeBron James sa 34 i Dwayne Wade sa 23 koša, a odličnu partiju pružio je i Mario Chalmers sa 22 poena.

James je mogao riješiti utakmicu i u regularnom dijelu, međutim, promašio je šut za pobjedu pri rezultatu 99:99.

“Bila je ovo iznimno teška i iscrpljujuća bitka. Boston nas je gurnuo do granice naših limita, no uspjeli smo slaviti, što je najvažnije,” kazao je trener Heata Eric Spoelstra.

Korak ka finalu

James je dodao: “Do pobjede smo došli na teži način, no ipak smo pobijedili i sada vodimo sa 2:0. Načinili smo još jedan korak prema velikom finalu.”

U suparničkim redovima nisu skrivali razočarenje nakon poraza, posebno Rayon Rondo.

“Nije mi važno što sam bio najbolji igrač utakmice kada smo izgubili. Pamte se pobjede, a ne koševi. Šteta, bili smo blizu”, kazao je on.

Osim njega, u redovima Celticsa istakli su se Paul Pierce sa 21 te Kevin Garnett sa 18 koševa.

Treća utakmica na rasporedu je 1. juna u TD Gardenu u Bostonu.

U finalu Zapadne konferencije San Antonio vodi protiv Oklahome sa 2:0.

Izvor: Agencije