Klubovi dogovorili odštetu za Rodgersa

Rodgers je dan ranije dogovorio detalje ugovora sa Liverpoolom (EPA)

Engleski premierligaš Liverpool uklonio je posljednju prepreku imenovanju Brendana Rodgersa na mjesto menadžera nakon što je dogovorio kompenzaciju sa Swanseajem.

Nogometnom klubu koga je Rodgers uspješno vodio bit će isplaćeno blizu pet miliona britanskih funti zbog njegovog ugovora na 3,5 godina sa Swanseajem, koji je potpisao u januaru ove godine.

U ovom kompenzacijskom paketu su i isplate za nekoliko članova Rodgersovog stručnog, štaba što aludira kako će, iako vlasnička grupa Liverpoola Fenway Sports Group planira napraviti novu upravljačku strukturu na Anfieldu, novi menadžer imati punu kontrolu nad svojim timom i neće biti „potčinjen“ sportskom direktoru.

Ipak, očekuje se da će novi menadžer biti dio te nove strukture i prihvatiti takav okvir rada tokom razgovora sa vodećim ljudima „Redsa“.

Insistiranje 39-godišnjeg stručnjaka iz Sjeverne Irske da sa sobom povede vlastiti trenerski tim u Liverpool može značiti odlazak Stevea Clarkea sa Anfielda, kao i kraj šansi Louisa van Gaala da postane dio uprave engleskog kluba.

Lojalni Clarke

Holanđanin je ranije pregovarao sa zvaničnicima oko angažmana na mjestu sportskog direktora, ali i menadžera tima.

Clarke je bio pomoćnik Kennyja Dalglisha i ponudio je ostavku nakon što je njegov šef dobio otkaz, ali je ona odbijena. Škot je ranije radio sa Rodgersom u Chelseaju, a nuđenje ostavke je obrazložio lojalnošću Dalglishu.

Rodgers se sa Upravom Liverpoola u srijedu dogovorio oko uslova trogodišnjeg ugovora i može se očekivati da, uz pomoćnika Colina Pascoea i još nekoliko asistenata, pokuša „donijeti“ i dogovor Swanseaja sa Hoffenheimom za Gylfija Sigurdsona, igrača sredine terena iz Islanda.

Izvor: Agencije