City uputio izvinjenje Sir Alexu Fergusonu

Tevez je dvije godine nastupao pod palicom Fergusona na Old Traffordu, prije nego što se 2009. godine preselio na Etihad (Getty Images)

Manchester City je kritizirao Carlosa Teveza za “značajnu grešku u procjeni”, nakon što je mahao transparentom na kojem je pisalo “RIP Fergie” (Počivaj u miru, Fergie) za vrijeme parade u čast osvajanja titule šampiona Engleske.

Klub se također izvinio Sir Alex Fergusonu i Manchester Unitedu za ponašanje svog napadača.

Tevezu je transparent, koji podsjeća na nadgrobni spomenik, dodao jedan od navijača kluba za vrijeme proslave.

Mnogi navijači oba tima su putem Twittera iskazali nezadovoljstvo ovim potezom, pogotovo jer je Ferguson sedamdesetogodišnjak.

Tevez je naknadno objavio izvinjenje, ali to ga nije spasilo kritike svog kluba.

Glasnogovornica Cityja je rekla: “Stvaranje neukusnog materijala po sebi je za ukor, a prihvatanjem i mahanjem, Carlos je napravio značajnu grešku u procjeni. Klub se iskreno izvinjava Sir Alex Fergusonu i Manchester Unitedu za uvredu koju je ovaj potez možda napravio.”

Ne vrijedi 25 miliona funti

Značenje transparenta se može povezati i sa slavnim odgovorom Fergusona na pitanje hoće li United ikada biti gubitnik protiv Cityja.

“Ne dok sam ja živ”, rekao je popularni Fergie.

Tevez je s osmijehom podigao transparent dok se kroz grad vozio u autobusu bez krova.

“Zanijelo me uzbuđenje u trenutku i sigurno nisam mislio omalovažavati Sir Alex Fergusona, kojeg cijenim kao čovjeka i kao menadžera.”

Tevez je dvije godine nastupao pod palicom Fergusona na Old Traffordu, prije nego što se 2009. godine preselio na Etihad.

Ferguson je za Teveza, koji je u Unitedu bio na pozajmnici, rekao da je preskup.

“Jednostavno, ne vrijedi 25 miliona funti”, kazao je Ferguson.

Mario Balotelli je propustio paradu svog kluba, jer se morao javiti reprezentaciji, a Yaya Toure je bio u Monacu, gdje je liječio povredu tetive.

Izvor: Agencije