Bilić, nakon EURO-a, preuzima Lokomotiv

Slaven Bilić: Novac je bitan, ali nije od presudnog značaja (EPA)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić u ponedjeljak je objavio kako nakon EURO-a preuzima moskovski Lokomotiv s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Također, kao njegovi pomoćnici u ruski klub odlaze Aljoša Asanović, Mladen Pralija, Nikola Jurčević te Miljenko Rak.

Bilić nije želio govoriti o vrijednosti ugovora koji je potpisao s Lokomotivom, ali se u medijima nagađa da će po sezoni zarađivati tri miliona eura.

“Iznos ugovora s Lokomotivom je poslovna tajna, ali mogu reći da sam zadovoljan. Novac je bitan, ali nije najbitniji. Negdje sam mogao dobiti i više, ali sve su to velike svote, tako da novac nije presudio u izboru. Bitno je da smo ja i moja familija zadovoljni”, kazao je Bilić na konferenciji za novinare u Splitu.

“Ponosan sam što idem u veliki klub, grad i ligu. O ovoj svojoj odluci, o kojoj sam obavijestio sve relevantne osobe, nisam želio ranije govoriti, a nakon današnje konferencije za novinare, ova je tema zaključena i o njoj više ne želim govoriti. Mene i igrače te stožer i navijače sada čeka Europsko prvenstvo, u kojem ne želimo samo sudjelovati, već napraviti nešto veliko. Idem miran i ponosan. Veliku ulogu u odabiru Lokomotiva odigrala je mogućnost da sam biram svoje suradnike”, rekao je Bilić.

Na upit novinara je li imao još ponuda i što je prevagnulo da odabere Lokomotiv, izbornik je odgovorio da je bilo puno ponuda, no nije želio spominjati imena klubova.

Prioritet mi je svih ovih godina bila samo reprezentacija. Što više oko sebe imaš svojih kvalitetnih ljudi, jači si.

Kazao je kako ga je “kupila” predsjednica Lokomotiva svojim ambicijama, planovima, ali i željom da baš on bude taj koji će voditi klub, te da misli kako s tim klubom može napraviti velike stvari.

Bilić je dodao da iza sebe ostavlja reprezentaciju koja je pet godina zaredom među prvih 10 na svijetu, ekipu koja ima balans, sjajnu atmosferu i koja zna što treba raditi na terenu.

“Prioritet mi je svih ovih godina bila samo reprezentacija. Što više oko sebe imaš svojih kvalitetnih ljudi, jači si”, zaključio je.

Mogući odlazak predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatka Markovića nije želio komentirati, već je samo kratko rekao da je sa Markovićem i glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem imao korektan odnos, te da su mu uvijek bili blizu kada mu je trebala podrška i da mu se nisu miješali u posao.

Izvor: Agencije