Prekinut meč Željezničar – Borac u Kupu BiH

Stadion u Banjoj Luci: Meč prekinut u 73. minuti kod vodstva gostiju od 1:0

Utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u srijedu u Banjoj Luci između domaćeg Borca i sarajevskog Željezničara prekinuta je u 73. minuti kada je, predmetom sa tribina, pogođen pomoćni sudija.

Gosti iz Sarajeva do prekida su vodili sa 1:0 pogotkom Zajke Zebe u posljednjim trenucima prvog poluvremena, da bi u nastavku domaći navijači napravili incident i sa istočne tribine pogodili pomoćnog arbitra Nikicu Tomasa.

Glavni sudija utakmice Midhat Arnautović je naredio da se isprazni istočna tribina stadiona u Banjoj Luci, a potom je, u dogovoru sa pomoćnicima, prekinuo meč.

„Ovo je ružna scena i ne znam koji je razlog da dođe do ovoga. Željezničar je došao da se izbori za svoje finale. Željezničar je izuzetno dobra ekipa koju vodi najbolji trener u BiH i želim da osvoje ovaj Kup BiH“, izjavio je Slaviša Božić, trener Borca, za BHT.

Ovo je drugi uzastopni susret Borca i Željezničara u Banjoj Luci koji je prekinut. Ranije je prekinut prvenstveni duel, 24. septembra prošle godine, nakon što su navijači domaćeg tima utrčali u teren.

Pogodak Zebe

U srijedu je Željezničar poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kada je na 17 metara dosuđen slobodan udarac za goste. Zeba je laganim šutem loptu poslao preko živog zida u donji desni ugao gola Banjalučana.

Željezničar će u finalu Kupa BiH za nogometaše igrati protiv Širokog Brijega, koji je u srijedu sa 1:0 savladao i Velež u Mostaru. Strijelac jedinog gola bio je Kvesić u 70. minuti.

I sarajevski i širokobriješki klub u prvom duelu polufinala slavili su sa po 1:0 na svom terenu.

Finalni susreti na rasporedu su 25. aprila i 16. maja.

Izvor: Al Jazeera i agencije