Ivan Ljubičić zvanično završio karijeru

Najbolji ranking karijere mu je bio treće mjesto u maju 2006. godine (Getty Images)
Najbolji ranking karijere mu je bio treće mjesto u maju 2006. godine (Getty Images)

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić oprostio se od igračke karijere porazom u prvom kolu ATP teniskog turnira u Monte Carlu od Ivana Dodiga rezultatom 0:6, 3:6, nakon sat i 11 minuta igre.

Prvi set je Ljubičić počeo loše, ne dobivši nijedan gem.

Dodig mu je odmah na početku uzeo servis i tako još dva puta do kraja seta.

Ljubičić je, kao najbolji hrvatski tenisač, osvojio za Hrvatsku Davis kup 2005. godine.

Ljubičić je imao dvije dvostruke greške, a na prvom servisu osvojio je svega 38 posto poena, za razliku od Dodiga, koji je realizirao 80 posto poena.


Ljubici sa suprugom Aidom [Pixsell]

U drugom setu Ljubičić je pružio malo jači otpor, imao je tri asa, uzeo jedan servis Dodigu, koji je njemu uzeo servis u tri navrata.

Bronza na Olimpijadi

Ljubičić je u drugom setu realizirao 78 posto poena na prvi servis, a Dodig 82 posto.

Ovo je Dodigu, 59. igraču na ATP ljestvici, i Ljubičiću, 41. tenisaču svijeta, četvrti susret, a Dodig je sada izjednačio broj pobjeda i poraza u međusobnim susretima.

Ljubičić je počeo igrati na ATP turnirima 1995. godine. Najbolji ranking karijere mu je bio treće mjesto u maju 2006. godine i to je drugi najbolji rezultat jednog hrvatskog tenisača, nakon Gorana Ivaniševića, koji je jednom bio drugi.

Godine 2004. na Olimpijskom teniskom turniru u Atini osvojio je bronzanu medalju u igri parova s Mariom Ančićem.

Ljubičić je, kao najbolji hrvatski tenisač, osvojio za Hrvatsku Davis kup 2005. godine, zajedno s Ančićem, Ivaniševićem, Ivom Karlovićem i selektorom Nikolom Pilićem.

U karijeri je osvojio deset turnira, a najveći uspjeh mu je osvajanje turnira Masters serije 1000 u Indian Wellsu 2010. godine, gdje je do finala pobijedio Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i u finalu s rezultatom 7:6, 7:6 Andyja Roddicka.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO