Sochaux otpustio trenera Baždarevića

Dvanaest kola prije kraja prvenstva Sochaux ima 21 bod, dva manje od pretposljednjeg Auxerrea, a pet od Nice, Nancyja i Ajaccija (Reuters)
Dvanaest kola prije kraja prvenstva Sochaux ima 21 bod, dva manje od pretposljednjeg Auxerrea, a pet od Nice, Nancyja i Ajaccija (Reuters)

Trenutno posljednji sastav francuskog nogometnog prvenstva Sochaux otpustio je dosadašnjeg trenera, bosanskohercegovačkog stručnjaka Mehmeda Baždarevića (51), a ekipu će do kraja sezone voditi Eric Hely, trener rezervne ekipe.

“Odlučili smo se na promjenu trenera prve ekipe s ciljem popravljanja rezultatske situacije. Stoga Meša Baždarević više nije trener, a njegovo će mjesto preuzeti Eric Hely, koji radi u našem klubu od 2003. godine. Helyju će u vođenju prve ekipe pomagati Bernard Genghini”, objavio je Sochaux.

Baždarević, koji je tokom igračke karijere proveo devet godina u Sochauxu (1987-96), preuzeo je dužnost trenera početkom ove sezone, nakon što je Francis Gillot otišao u Bordeaux.

Baždarević, koji je tokom igračke karijere proveo devet godina u Sochauxu, preuzeo je dužnost trenera početkom ove sezone.

Baždarević je ponikao u sarajevskom Željezničaru, bio je reprezentativac bivše Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, a igračku karijeru je završio upravo u Sochauxu.

Dvanaest kola prije kraja prvenstva Sochaux ima 21 bod, dva manje od pretposljednjeg Auxerrea, a pet od Nice, Nancyja i Ajaccija, koji drže 16, 17. i 18. poziciju.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike SPORT
POPULARNO