Indijski nogometaš umro na terenu

Timski ljekar nogometnog kluba Bolton Jonathan Tobin potvrdio je da se Muamba oporavlja kako je planirano (Getty Images)

Indijski nogometaš umro je nakon što je kolabirao na terenu tokom utakmice regionalnog takmičenja, objavila je Sveindijska nogometna federacija (AIFF).

Lokalni mediji objavili su da se 27-godišnji D. Venkatesh, napadač tima Bangalore Mars, srušio poslije srčanog udara pred kraj utakmice na stadionu u Bangaloru, u južnoj Indiji.

Bez ambulante i medicinske pomoći u blizini, saigrači su nesretnog igrača prebacili autorikšom u lokalnu bolnicu, gdje je proglašen mrtvim.

„Venkatesh je ušao u igru kao zamjena u drugom poluvremenu utakmice protiv ekipe Jugozapadne željeznice, u okviru lokalnog prvenstva okruga Bangalore. Srušio se pred kraj meča“, objavila je AIFF na svojoj internet stranici.

Federalni zvaničnici, međutim, nisu bili dostupni za više detalja o ovom tragičnom događaju.

Prošle subote nogometaš engleskog premierligaša Boltona, Fabrice Muamba, kolabirao je na terenu za vrijeme utakmice FA kupa protiv Tottenhama.

Mrtav 78 minuta

On je, međutim, spašen, zahvaljujući pravovremenoj intervenciji ljekarskog tima i trenutno se oporavlja na odjelu za intenzivnu nje klinike u Londonu.

Timski ljekar nogometnog kluba Bolton Jonathan Tobin potvrdio je da se Muamba oporavlja kako je planirano.

„Muamba je počeo komunicirati sa rodbinom, pomjera ruke i noge i odgovara na moja pitanja“, rekao je Tobin.

Ljekari su 48 minuta neuspješno pokušavali oživjeti Muambu u subotu prije nego je došao u bolnicu, kazao je Tobin. Dodao je kako je trebalo još pola sata i 15 udara elektrošoka da srce nogometaša ponovo počne raditi.

„Oni su radili na njemu dok njegovo srce nije imalo mišićni ritam, to je trajalo 78 minuta. Bukvalno, on je bio mrtav svo to vrijeme“, istakao je klupski ljekar Boltona.

Izvor: Agencije


Povezane

Najgore prošlo za nogometaša Boltona koji je pretprio srčani udar tokom utakmice, tvrde ljekari.

Published On 19 Mar 2012
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO