Gana: Stevanović dobio otkaz

Stevanović je postao selektor nogometne reprezentacije Gane u januaru 2011. (AFP)

Srbijanski trener Goran Stevanović, koji je na klupi Gane naslijedio svog zemljaka Milovana Rajevca, dobio je otkaz na mjestu selektora ove reprezentacije.

Odluku je putem web stranice Saveza saopćio potpredsjednik Nogometnog saveza Gane Jordan Anagbla.

Stevanović je postao selektor Gane u januaru 2011. godine, a sa reprezentacijom je osvojio četvrto mjesto na Afričkom kupu nacija.

Anagbla je kazao da je odluka o prekidu saradnje donesena prošlog petka, a Stevanović je zatražio da mu savez isplati preostala dugovanja koja navodno iznose oko 430.000 eura.

Želio ostati

“Znam da nas neki kritiziraju zbog tog ugovora, ali to sad više nije bitno jer smo prekinuli saradnju sa Stevanovićem. Moramo popraviti neke stvari, što ćemo i učiniti narednih dana”, kazao je Anagbala lokalnim medijima.

„Rekao sam im da želim ostati, ali oni su rekli ne“, kazao je Stevanović za nogometni portal Goal.com. „Sve se sada svodi na pregovore“.

Pomoćnik trenera Kwesi Appiah privremeno će zamijeniti Stevanovića dok Nogometni savez Gane ne pronađe dugoročnu zamjenu.

Stevanović je u karijeri vodio Partizan i mladu reprezentaciju Srbije, a bio je pomoćnik selektora A tima Ilije Petkovića 2006. godine.

Izvor: Agencije


Povezane

Mali je u četvrtfinalu, poslije penala, pobijedio Gabon sa 5:4, a Gana je, nakon produžetaka, pobijedila Tunis sa 2:1.

Published On 06 Feb 2012
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO