Mourinho: Potpisaću novi ugovor s Realom

Mourinho će proslaviti 100. utakmicu na klupi kraljevskog kluba (AFP)

Nogometni trener Reala Jose Mourinho prekinuo je u subotu medijske spekulacije o povratku u Veliku Britaniju i najavio da će potpisati novi ugovor sa Madriđanima.

“Potpisaću novi ugovor sa Realom, jer želim da postanem dio historije jednog od najvećih klubova na svijetu. Imam zajednički projekat s ljudima iz Reala i želim da ga iznesem do kraja. Biti dio ovog kluba je zaista fantastično, osjećam da svi imaju povjerenja u mene i želim da ostanem još mnogo godina i osvojim puno trofeja”, rekao je Murinho za Daily Mail.

Real trenutno u šampionatu Španije imao 10 bodova više od Barcelone i ukoliko ostane na prvom mjestu Mourinho će postati prvi trener u historiji, koji će osvojiti šampionske titule u četiri velike lige – Engleska, Italija, Španija i Portugal.

Madriđani u subotu navečergostuju Betisu, a Mourinho će proslaviti 100. utakmicu na klupi kraljevskog kluba.

“Najbolje za sve bilo bi da Murinho bar još 100 utakmica ostane u Realu”, poručio je jedan od direktora kluba legendarni Francuz Zinedine Zidan.

Portugalac je u Madrid stigao 2010. godine iz Intera, odmah nakon osvajanja trostruke krune (prvenstvo, Kup, Liga šampiona) i za sada je sa Realom osvojio samo jedan trofej – Kup kralja.

Izvor: Agencije