Lulić pogodio u pobjedi Lazija nad Cesenom

Lulić (prvi s desna) pogodio za izjednačenje u 60. minuti [AFP/Getty] (AFP)

Nogometaši Lazija savladali su u četvrtak navečer u Rimu ekipu Cesene sa 3:2, u prvoj utakmici 23. kola italijanske Serie A.

Uzbudljiv meč na “Olimpiku” domaćin je dobio poslije velike borbe i preokreta, nakon što su gosti na poluvremenu vodili sa 2:0 golovima Mutua u 14. i Iaquinte u 35. minutu iz penala.

Pobjeda Siene u kupu

Siena je na svom terenu savladala Napoli sa 2:1 u prvom susretu ovih timova u polufinalu italijanskog Kupa za nogometaše. Golove za pobjednika su postigli Reginaldo (42) i D'Agostino (66), dok je domaći igrač Pesoli upisao autogol za konačnih 2:1. 

 

Iako su još od 33. minuta bili oslabljeni zbog isključenja Konka, Rimljani su u nastavku ofanzivnom igrom postigli tri gola i zasluženo osvojili bodove koji su ih zadržali u vrhu tabele.

Prvo je Hernandez smanjio na 1:2, da bi gol za poravnanje postigao bosanskohercegovački reprezentativac Senad Lulić u 60. minuti. Tri minute kasnije konačni rezultat postavio je Kozak.

Cesena je 14. porazom ove sezone ostala u zoni ispadanja sa malim šansama da izbjegne povratak u niži rang.

U subotu se sastaju Udinese – Milan i Cagliari – Palermo, u nedjelju Atalanta – Lecce, Catania – Genoa, Inter – Novara, Parma – Fiorentina i Bologna – Juventus, a u ponedeljak Napoli – Chievo i Siena – Roma.

Poredak: Juventus 45 bodova, Milan 44, Lazio 42, Udinese 41, Inter 36, Roma 35, Napoli 31…

Izvor: Agencije