Terryju oduzeta kapitenska traka

John Terry negira optužbe koje ga terete za zlostavljanje na rasnoj osnovi (EPA)

Engleskom nogometnom reprezentativcu Johnu Terryju oduzeta je kapitenska traka dok mu traje sudski proces za rasizam, objavile su u petak agencije.

Očekuje se da će Engleska nogometna asocijacija (FA) ovu odluku, koju je Reutersu otkrio izvor blizak FA, zvanično saopćiti u toku dana.

Odbrambenom igraču Chelsea je ovu odluku telefonom saopćio predsjedavajući FA David Bernstein.

Kapitenu Chelsea je za juli, odmah po završetku Evropskog prvenstva (EP), odloženo suđenje zbog optužbi da je na rasnoj osnovi uvrijedio defanzivca Queen's Park Rangersa Antona Ferdinanda tokom utakmice u oktobru.

Ovo je drugi put poslije 2010. godine da Terry ostaje bez kapitenske trake.

On je prije Svjetskog prvenstva (SP) u Južnoj Africi 2010. godine dospio na stub srama engleske javnosti zbog optužbi da je bio u vezi s bivšom djevojkom klupskog kolege Waynea Bridgea, zbog čega mu je oduzeta traka, koja mu je vraćena u martu prošle godine.

Ovo je drugi put poslije 2010. godine da Terry ostaje bez kapitenske trake.

Selektor engleske reprezentacije Fabio Capello je smatrao da je Terry nevin dok se drugačije ne dokaže, ali je odbor Saveza odlučio reagirati ranije.

Engleski mediji su već počeli sa špekulacijama o tome ko bi mogao naslijediti Terryjevu kapitensku traku te se tako spominju imena Stevena Gerrarda iz Liverpoola, Joe Harta iz Manchester Cityja i Waynea Rooneya iz Manchester Uniteda.

Izvor: Agencije