Prijateljska utakmica: Brazil – BiH 2:1

Brazil je u sudijskoj nadoknadi, uz mnogo sreće, ipak uspio doći do pobjede (EPA)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskoj utakmici u St. Gallenu, Švicarska, poražena u utorak navečer od selekcije Brazila rezultatom 1:2 (1:1).

Brazil je poveo u 4. minuti golom Marcela, na 1:1 poravnao je Vedad Ibišević u 14. minuti, a Brazil je do pobjede došao autogolom Saše Papca u 90. minuti.

U nastavku meča Brazil je imao terensku inicijativu, ali je i Bosna i Hercegovina napravila nekoliko prilika preko Misimovića, Džeke i Pjanića.

Susret je na stadionu AFG Arena, pred oko 17.500 gledalaca, sudio Švicarac Sascha Kever.

Bh. nogometaši su u prvoj ovogodišnjoj utakmici izgubili s minimalnih 1:2 od višestrukih svjetskih prvaka i jedne od najboljih svjetskih reprezentacija, Brazila.

Iako su nastupili bez nekoliko standardnih reprezentativaca, Brazilci su i s ovim sastavom bili apsolutni favoriti.

No, Bosna i Hercegovine je odigrala odlično tokom svih 90 minuta, potpuno parirajući favoriziranim brazilskim nogometašima, prevođenim iskusnim Alvesom, Ronaldinhom, Silvom te mladim zvijezdama Neymarom i Gansom.

Brazil je u sudijskoj nadoknadi, uz mnogo sreće, ipak uspio doći do pobjede.

Poraz u sudijskoj nadoknadi

Južnoamerička reprezentacija od početka je krenula napadački i već iz prve akcije uspjela doći do pogotka.


Marcelo postiže prvi gol za Brazil [AP]

Marcelo je prošao s lijeve strane i snažnim i preciznim udarcem sa desetak metara savladao Begovića.

Bosna i Hercegovina je uspjela poravnati u 14. minuti preko Ibiševića, koji je, nakon dodavanja Džeke, šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je zakačila jednog brazilskog igrača i prevarila golmana Cesara.

U nastavku meča Brazil je imao terensku inicijativu, ali je i Bosna i Hercegovina napravila nekoliko prilika preko Misimovića, Džeke i Pjanića.

No, rezultat se nije mijenjao do posljednje minute, kada je Hulk u sudijskoj nadoknadi ubacio s lijeve strane, lopta je pogodila Papca i završila u golu.

Bosna i Hercegovina: Begović, Jahić, Papac, Spahić, Pandža, Medunjanin (od 79. Zahirović), Rahimić, Misimović (od 89. Ibričić), Pjanić (od 81. Maletić), Ibišević (od 78. Salihović), Džeko.

Brazil: Julio Cesar, Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo, Sandro (od 57. Elias), Fernandinho, Hernanes (od 67. Hulk), Neymar (od 90. Jonas), Ronaldinho (od 63. Ganso), Leandro Damiao (od 82. Lucas).

Izvor: Agencije