Liga prvaka: Napoli preokretom do pobjede

Ronaldo postiže pogodak za vodstvo Reala nakon greške domaće odbrane (EPA)

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Napoli je na stadionu San Paolo pobijedio Chelsea 3:1 (2:1).

Gosti su poveli golom Juana Mate u 27. minuti, no italijanski sastav je do konca prvog dijela uspio okrenuti rezultat golovima Ezequiela Lavezzija (38) i Edinsona Cavanija (45+1).

U nastavku utakmice Lavezzi je u 65. minuti svojim drugim golom na utakmici donio Napoliju veliku prednost uoči uzvrata, koji je 14. marta na Stamford Bridgeu.

Istovremeno, stigla je vijest da će kapiten John Terry imati operaciju koljena i da neće igrati do šest sedmica, kako je odlučio klupski medicinski tim.

Terry je trenirao u ponedjeljak u Italiji pred meč sa Napolijem, ali se utorak probudio s bolovima. 

“Narednih dan ili dva bit će urađena eksploratorna artroskopija, nakon čega će klupski medicinski tim moći dati bolju prognozu”, navodi se u saopćenju kluba.

Remi CSKA i Reala

U drugom meču, nogometaši moskovskog CSKA u trećoj minuti sudijske nadoknade susreta osmine finala Lige evropskih prvaka uspjeli su izboriti remi na svom terenu protiv favoriziranog Reala iz Madrida.

Konačni rezultat na stadionu Lužniki u ruskoj prijestonici glasio je 1:1, a gosti iz Španije su poveli u 28. minuti.

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo iskoristio je grešku odbrane CSKA, tačnije blizanaca Alekseja i Vasilija Berezuckog, te poslao loptu ispod domaćeg golmana Sergeja Čepčugova u mrežu.

Kada je izgledalo da će „Kraljevi“ iz Moskve otići sa punim plijenom, na scenu su opet stupila braća Berezucki.

U trećoj minuti sudijske nadoknade, Realov Fabio Coentrao je igrao rukom, a nakon slobodnog udaca, braća iz domaćeg tima su dobrom igrom u zraku loptu proslijedili do Holanđanina Pontusa Wernblooma koji iz neposredne blizine postiže gol za CSKA.

Tokom meča, gosti nisu iskoristili nekoliko izglednih šansi, a problema sa finalizacijom napada je imao i domaći tim.

Revanš u Madridu na programu je 14. marta.

Izvor: Al Jazeera i agencije