Hiddink novi trener ruskog Anžija

Hiddinku je angažman u Anžiju prvi stalni posao u nekom klubu u posljednjih šest godina (AFP)

Poznati holandski nogometni trener Guus Hiddink postigao je dogovor sa čelnicima ruskog Anžija i u narednih 18 mjeseci predvodit će ambiciozni tim iz Mahačkale što mu je prvi stalni posao u nekom klubu u posljednjih šest godina, prenose agencije izvještaje ruskih medija.

Očekuje se kako će se veoma brzo Holanđanin zvanično predstaviti, te da će se pridružiti ekipi Anžija na trening kampu u Turskoj.

Holandski stručnjak će na klupi ovog tima zamijeniti Jurija Krasnožana, koji je početkom sedmice podnio ostavku.

Hiddink je bio bez angažmana od novembra 2011., kada je dobio otkaz u reprezentaciji Turske koja se nije plasirala na Evropsko prvenstvo ove godine u Poljskoj i Ukrajini.

Anži trenutno zauzima sedmo mjesto u ruskom prvenstvu, a članovi ovog tima su, pored ostalih, Samuel Eto'o, Roberto Carlos i Juri Žirkov.

U dosadašnjoj bogatoj trenerskoj karijeri Hiddink je vodio Chelsea, Real Madrid, PSV, Real Betis, Valenciju, Fenerbahce, te reprezentacije Južne Koreje, Rusije i Holandije.

Izvor: Agencije


Povezane

Nakon što se nacionalna selekcija nije uspjela plasirati na EURO 2012, Turski nogometni savez je prekinuo saradnju s holandskim trenerom.

Published On 16 Nov 2011
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO