Gabrielle Volpi kupuje NK Rijeka

Dugovi igračima i uposlenicima bi trebali biti isplaćeni u naredne tri godine (NK Rijeka)

Sporazum o partnerstvu između grada Rijeke, Nogometnog kluba (NK) Rijeka i fondacije Social Sport u vlasništvu italijanskog industrijalca Gabrielle Volpija potpisan je u petak u Rijeci, a njime se Volpi obavezao ulagati u NK Rijeku kako bi nakon dovršetka postupka transformacije kluba iz sportske udruge u sportsko trgovačko društvo postao većinski vlasnik kluba.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao na konferenciji za novinare da će se sva dogovorena ulaganja u NK Rijeka do dovršetka transformacije smatrati ulogom fondacije u promjeni.

U novoj upravi kluba tri člana će imati fondacija Social Sport, a dva grad Rijeka.

Dogovoreno je da se u naredna tri mjeseca uplati dva miliona eura za pokriće dugova igračima i zaposlenicima kluba te u naredne tri godine po 1,8 miliona eura godišnje za pokrivanje normalnog rada i djelovanja kluba.

U novoj upravi kluba tri člana će imati fondacija Social Sport, a dva grad Rijeka.

Novi predsjednik kluba će postati saradnik Gabriela Volpija, Riječanin Damir Mišković, koji je neposredno sudjelovao u pripremi ulaganja u NK Rijeka.

Zamjenici predsjednika bit će dosadašnji predsjednik Robert Komen i sin Gabrielea Volpija, Simone.

Najbolji vaterpolo klub

Obersnel je ocijenio da se ovim otvara perspektiva klubu.


Gabrielle Volpi

Nakon završetka transformacije Social Sport bi trebala imati 70 posto vlasništva u NK Rijeka, grad bi zadržao ostatak vlasništva, a planirano je da se dio vlasništva prepusti navijačima ili firmama sa ovog područja, rekao je Obersnel.

Volpi je kazao da njegova fondacija Social Sport, registrirana u Holandiji, pomaže nogometnom akademijom razvoju sporta u Nigeriji, gdje djeluje njegova matična tvrtka Orlean Invest.

Fodnacija u svom portfoliju ima najbolji vaterpolo klub na svijetu, Pro Recco iz Italije, i nižerangirani talijanski nogometni klub La Spezia Calcio.

U riječki sport Volpi je ušao pomažući vaterpoloi klub Primorje iz Rijeke.

Tvrtka Orlean Invest se bavi pružanjem logističkih usluga unutar naftne industrije.

Do sad je uložila 4,5 milijardi dolara, a u narednih 10 godina su predviđena ulaganja u vrijednosti većoj od 10 milijardi dolara.

Među orva tri

Komen je kazao da je ovaj sporazum izrazito kvalitetan i da predstavlja presedan u hrvatskom nogometu te najavio skoro sazivanje Skupštine kluba, na kojoj će biti izabrana nova uprava.

Mišković je ustvrdio da je bitno stabilizirati klub te da se ne očekuju dobri rezultati preko noći.

Dugovi igračima i zaposlenicima od dva miliona eura će biti plaćeni u tri mjeseca, a do kraja godine će biti isplaćen i preostali dug od ukupno 800.000 eura za sudske sporove i bankama.

Plan je povećati riječku nogometnu akademiju sa sadašnjih 220 na najmanje 400 igrača.

Nakon tri godine će se utvrditi na koji način će biti nastavljena saradnja.

Mišković je naveo da je za početak očekivani rezultat da NK Rijeka bude među prva tri do četiri kluba u Hrvatskoj.

“Plan je i povećati riječku nogometnu akademiju sa sadašnjih 220 na najmanje 400 igrača”, rekao je Mišković i zaključio da je grad napravio mnogo s izgradnjom bazena i drugih sportskih objekata, što je najbolji način da se privuku i drugi investitori u riječki sport.

Izvor: Agencije


Povezane

Nigdje u svijetu navijači nisu bezazleni niti bezopasni. Incidenti se prije i poslije utakmica događaju i u najuređenijim društvima, ali u ovom regionou sukobi huligana imaju posebnu dimenziju. O ovoj temi u emisiji Kontekst govore: u Zagrebu pomoćnik načelnika Uprave policije MUP-a, Dražen Majka, u Beogradu novinar magazina ‘Vreme’ Slobodan Georgijev, te u Sarajevu psiholog Dr. Ismet Dizdarević. Emisiju […]

Published On 30 Jan 2012
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO