Perković i Cernogoraz sportisti godine

U 61. izboru za najbolje hrvatske sportiste u 2012. godini glasalo je 386 novinara iz 56 redakcija (Pixsell)

Osvajači zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Londonu Sandra Perković i Giovanni Cernogoraz, proglašeni su su najboljim sportistima Hrvatske u 2012. godini u izboru Sportskih novosti.

Hrvatskoj atletičarki Perković, koja je osvojila olimpijsku zlatnu medalju u bacanju diska, to je prva ovakva nagrada, a proglašena je najboljom sa 378 glasova, javlja Hina.

“Ova je godina bila dosta teška, bilo je puno natjecanja, ali sva su završila kako treba i onda ‘šećer na kraju’- olimpijsko zlato. U 2013. imamo dosta toga za raditi, a cilj mi je zlato na Svjetskom prvenstvu u Moskvi i baciti 70 metara”, rekla je Perković.

Na drugom i trećem mjestu na listi najboljih  su dobitnica bronzane medalje na Igrama u Londonu, karatašica Lucija Zaninović i plivačica Sanja Jovanović, koja je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Debrecenu i srebro na EP-u u malim bazenima u Chartresu.

Cernogoraz, osvajač olimpijske medalje u disciplini trap je pobijedio sa 330 glasova i njemu je to prva titula najboljeg hrvatskog sportiste.

Nagrađene rukometašice i vaterpolisti

Drugi u izboru bio je dosadašnji laureat, najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, te gimnastičar Marijo Možnik, koji je ove godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Ženskom ekipom godine proglašena je rukometna reprezentacija Hrvatske, koje je na Igrama u Londonu stigla do četvrtfinala, a rukometašice su iza sebe ostavile hrvatsku žensku karate reprezentaciju, srebrnu na svjetskom prvenstvu, te svjetske prvakinje, reprezentaciju u samostrelu.

Muškom ekipom godine proglašena je hrvatska vaterpolo reprezentacija, koja se na Igrama u Londonu okitila zlatnom medaljom.

Drugi su bili “srebrni” iz Londona, veslački četverac na pariće, a treći hrvatska rukometna reprezentacija, koja je iz Londona donijela bronzanu medalju.

Nagrada za fair play pripala je 14-godišnjoj Antei Šimleši.

U 61. izboru Sportskih novosti za najbolje sportiste u 2012. godini glasalo je 386 novinara iz 56 redakcija.

Izvor: Agencije


Povezane

Jučerašnji dan na Olimpijskim igrama obilježili su britanski sportisti, koji su imali pravu žetvu zlatnih medalja. Uzeli su ih ukupno šest. Zanimljivo je bilo i u ženskoj trci na 100 metara,  gdje je briljirala Shelly-Ann Freser-Pryce. Dan je posebno interesantan za region, jer je Sandra Perković donijela Hrvatskoj zlatnu medalju.  

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO