NBA: Trijumf Lakersa, Raptorsa i Blazersa

Kobe Bryant bio je najuspješniji na parketu za Lakerse (Reuters)

Košarkaši Los Angeles Lakersa uspjeli su spojiti dvije pobjede zaredom po prvi put nakon 20. novembra zahvaljujući pobjedi 111:98 na gostovanju kod Philadelphia 76ersa.

Lakerse je do nove pobjede ponovno predvodio prvi strijelac lige Kobe Bryant sa 34 koševa, a najbolju utakmicu sezone pružio je kontroverzni Metta World Peace sa 19 poena i 16 skokova, što mu je najbolji učinak u karijeri u toj statističkoj kategoriji.

Kod Philadelphije, najučinkovitiji je bio Nick Young sa 30 pogodaka.

Toronto Raptorsi uspjeli su prvi put ove sezone spojiti dvije pobjede zaredom, savladavši na svom terenu Houston Rocketse sa 103:96.

Blazersi tijesno do pobjede

Sjajan je bio Španac Jose Calderon, koji je u dresu Raptorsa ostvario svoj drugi “triple-double” karijere sa 18 koševa, 14 asistencija i 10 skokova, dok je bivši igrač Cibone Alan Anderson sa 24  koša bio najbolji strijelac domaćih, izjednačivši pritom najbolji učinak u karijeri.

Kod Rocketsa, koji su izgubili šesti susret u gostima zaredom, najbolji je bio James Harden sa 28 poena.

Neizvjesnu utakmicu odigrali su Portland Trail Blazersi i New Orleans Hornetsi, a uspješniji su sa 95:94 bili domaći Blazersi.

Dvoboj dvojice odličnih novaka pripao je Damianu Lillardu, koji je ubacio 16 koševa uključujući i pobjedničku tricu, dok je Anthony Davis za Hornetse postigao 15 poena.

J. J. Hickson je sa 24 pogotka i 16 skokova bio najbolji kod Blazersa, dok je Greivis Vasquez sa 23 koša, 11 asistencija i osam skokova bio blizu “triple-doublea” za Hornetse.

Denver Nuggetsi uvjerljivo su kao gosti savladali Sacramento Kingse sa 122:97.

JaVale McGee je sa 19 koševa bio najefikasniji u ujednačenom napadu Nuggetsa, dok je Isaiah Thomas postigao 20 poena za Kingse.

Izvor: Agencije