Hrvatski rukometaši bez Balića na SP-u

Balić je dva puta proglašen najboljim rukometašem na svijetu (EPA)
Balić je dva puta proglašen najboljim rukometašem na svijetu (EPA)

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena, Ivano Balić, nije pozvan u hrvatsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo, koje počinje za tačno mjesec dana u Španiji.

Svoju odluku selektor Slavko Goluža objasnio je Balićevom lošom formom i podmlađivanjem reprezentacije.

Ivano Balić ima 33 godine, a hrvatski rukometaši pod njegovim vodstvom postali su olimpijski i svjetski prvaci, uz još šest medalja, a on je dva puta proglašen najboljim na svijetu.

Na Svjetskom prvenstvu Balićevu poziciju držat će osam godina mlađi Domagoj Duvnjak i četiri godine mlađi Drago Vuković.

Goluža: Potrebni ‘zdravi igrači’

Kako prenose hrvatski mediji, Goluža je kazao da je odluka samo njegova.

“Rekli smo da ćemo poštedjeti neke igrače. Ja želim vidjeti kako će Vuković igrati, koliko može nositi ovu reprezentaciju i pomoći Duvnjaku. Balić nije u potpunosti otpisan. Ovo je isključivo zbog pomlađivanja. Nije to nikakav tsunami, to smo već nagovijestili”.

On je kazao da nije zvao Balića da mu pojasni svoju odluku.

“Nismo se čuli, nisam ga mogao dobiti. Ali on neće ovo saznati iz novina, svjestan je da nije baš u natjecateljskom ritmu. Nije igrao protiv Kiela. Meni trebaju zdravi igrači, bez obzira na imena. Može se dogoditi da idem u Španjolsku s 15 igrača”, rekao je Goluža.

Izvori: Al Jazeera i agencije


Povezane

Hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih rukometaša na svijetu potpisao jednogodišnji ugovor s vicešampionom Španije.

23 Aug 2012
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO