Dinamovim navijačima četiri mjeseca zatvora

Nijedan od trojice osuđenih nije imao ulaznicu za utakmicu, ali su svi zatečeni s predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda drugim osobama (Al Jazeera)

Navijači Dinama koji su sudjelovali u tuči s navijačima Paris Saint-Germaina (PSG) u ponedjeljak osuđeni su na četiri mjeseca zatvora i zabranu ulaska u Francusku u idućih pet godina, izjavila je za Hinu glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikiću petak.

Tri hrvatska navijača osuđena su na četiri mjeseca zatvora zbog sudjelovanja u tuči u ponedjeljak, dan uoči utakmice Lige prvaka (LP) između zagrebačkog Dinama i PSG-a u pariškoj četvrti Bastille, kada je uhapšeno 25 hrvatskih navijača.

Ostali uhapšeni hrvatski navijači su pušteni na slobodu.

Bez ulaznice

Nijedan od trojice nije imao ulaznicu za utakmicu, ali su svi zatečeni s predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda drugim osobama, rekla je Bikić.

Jedan od njih je imao štaku, drugi teleskopsku palicu, a treći remen omotan oko ruke s kojim se tukao.

Trojica osuđenih navijača su 1969, 1979. i 1992. godište.

Agencija AFP navodi da su “navijači privedeni nakon sukoba u pariškoj četvrti Bastille optuženi za udruživanje s ciljem izazivanja nereda i uništavanja imovine”.

Francuska agencija dodaje da su se navijači branili da su u Pariz došli turistički te da ne pripadaju nijednoj navijačkoj skupini.

Kako dodaje agencija, francuskim navijačima uhapšenim zbog sudjelovanja u istoj tučnjavi određene su novčane kazne od 800 do 1.000 eura.

Izvor: Agencije