Nova svađa Partizana i Crvene Zvezde

Ružić: Ima li kraja govoru mržnje u srpskom sportu i srpskom fudbalu? (Tanjug)
Ružić: Ima li kraja govoru mržnje u srpskom sportu i srpskom fudbalu? (Tanjug)

Fudbalski klub Partizan osudio je “neumjesnu izjavu Nebojše Čovića” i ocijenio da bi zategnuti odnosi “dva naša najveća kluba negativno uticali na ukupno stanje srpskog fudbala”, odnos javnosti i sponzora prema najpopularnijem sportu, kao i tenzije među navijačima.

Čović, član novoformirane Radne grupe Crvene zvezde, rekao je gostujući u emisiji “Stav Srbije” na televiziji “Prva” da “kada su u pitanju upravljačke strukture klubova mi nismo nikada imali ljude poput Franje Tuđmana, kao neki”.

Tim povodom Partizan je reagovao saopštenjem, a potpredsjednik crno-belih Branko Ružić naveo je da je “iluzija normalizacije odnosa dva kluba, nažalost, kratko trajala”, prenosi Tanjug. 

‘Šovinističke parole’

“Rukovodstvo Partizana bilo je oduševljeno inicijativom pojedinaca iz novog rukovodstva Crvene zvezde da se odnosi poboljšaju, ne samo u protokolarnom smislu, već i na planu zajedničkog rada i saradnje na saniranju narušenog ugleda i veoma lošeg ekonomskog stanja srpskog fudbala. Kontakti koji su uspostavljeni, po našem uverenju, trebalo je da normalizuju atmosferu u srpskom fudbalu. Želimo atmosferu u kojoj pobede i porazi nisu propast sveta i u kojoj trofeje osvaja onaj koji je to zaslužio na terenu, a ne onaj koji to mora da učini iz tobožnjih državnih ili nacionalnih interesa”, stoji, između ostalog, u saopštenju crno-belih.

Dodaje se da je “po već bezbroj puta viđenom scenariju Čović izneo na javnu scenu otrcane šovinističke parole i sektaške teze o dobrim Srbima, koji navijaju za Crvenu zvezdu i lošim Srbima koji navijaju za Partizan”.

“Ima li kraja govoru mržnje u srpskom sportu i srpskom fudbalu? Mi želimo hitan prekid svih oblika verbalnog rata, želimo dostojanstvene odnose adekvatne bogatoj istoriji i tradiciji dva kluba, želimo zajednički rad na saniranju veoma lošeg stanja srpskog fudbala i sporta”, ističe se u saopštenju.

‘Štititi moralni integritet’

“Mislili smo da istovetna želja postoji i u FK Crvena zvezda, ali po tom pitanju očigledno nisu jednoglasni u novom rukovodstvu trofejnog kluba. Mi ćemo, kao i do sada, znati da zaštitimo moralni integritet milionske armije naših navijača, a očekujemo da se naši sportski prijatelji izjasne o tome kakve odnose žele sa FK Partizan. Na kraju mogu samo da izrazim moje iskreno uverenje da će razum prevagnuti”, kaže se u saopštenju na klupskom sajtu Partizana, koje je potpisao Ružić.

Izvor: Agencije


Povezane

Napadač Napolija Cavani je postigao četiri gola i spasio je svoj tim od poraza dvije minute prije kraja utakmice.

08 Nov 2012

Partizan na svom stadionu protiv Trumsa, a Crvena zvezda u Francuskoj protiv Bordeauxa, igraju revanš utakmice doigravanja za plasman u grupnu fazu Evropske lige. Partizan je sa 3:2 poražen u prvom duelu, a Zvezda ima čistu situaciju jer je odigrala 0:0 u prvom susretu na Marakani. 

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO