Adler: Strahovao sam da ću se ubiti

Adler: Naučio sam odvojiti posao i zadovoljstvo, što mi je na kraju dobro koristilo (AP)

Golman njemačkog Bundesligaša Hamburga Rene Adler izjavio je kako je jedno vrijeme strahovao da će doći u situaciju da sam sebi oduzme život.

Odlični nastupi 27-godišnjeg Adlera, bivšeg čuvara mreže Bayera iz Leverkusena, u ovoj sezoni donijeli su mu poziv u reprezentaciju Njemačke, prvi u protekle dvije godine.

Kazao je kako je aktuelni period njegovog života “kao bajka” nakon emocionalnog kraha 2010. godine, te smatra kako je sretan što nije išao istim putem bivšeg kolege i prijatelja Roberta Enkea.

“Morao sam biti veoma oprezan da ne padnem u depresiju”, izjavio je Adler u intervjuu za njemački magazin Star.

Mnoge povrede

“Robert Enke i ja smo bili veoma slični. Obojica smo bili veoma osjetljivi i mrzio sam pritisak pod kojim smo bili. Jedno vrijeme me bilo veoma strah da ću krenuti putem kojim je on išao.”

“Pretrpio sam mnogo povreda i bio sam pod velikim pritiskom. Kad god sam igrao, nikada se nisam osjećao potpuno ugodno i opušteno i to je djelovalo na moj um”, istakao je njemački golman.

Istakao je kako je tokom cijelog života “u potpunosti bio koncentriran na nogomet”.

“Primijetio sam kako to nije bilo dobro, čak je bilo kontraproduktivno za mene. Naučio sam odvojiti posao i zadovoljstvo, što mi je na kraju dobro koristilo”, istakao je Adler.

Robert Enke je oduzeo sebi život 2009. godine, u 32. godini života, nakon duge psihološke borbe nakon smrti njegove kćerke 2006. godine.

Izvor: Agencije