Platini: Moguće oštre kazne za Srbiju

Platini: Prije više od godinu dana dali smo Srbiji i Hrvatskoj ozbiljne žute kartone zbog navijačkih incidenata (EPA)

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini izjavio je u utorak da bi se Srbija mogla suočiti s oštrom kaznom nakon optužbi za vrijeđanje igrača na rasnoj osnovi prošle sedmice, prenosi Tanjug.

Mladi engleski reprezentativac Danny Rose žalio se poslije revanš utakmice baraža za Evropsko prvenstvo (EP) protiv selekcije Srbije 16. oktobra u Kruševcu da je na stadionu “Mladost” rasno zlostavljan, a britanski zvaničnici zatražili su teške sankcije za Fudbalski savez Srbije (FSS).

“Prije više od godinu dana dali smo Srbiji i Hrvatskoj ozbiljne žute kartone zbog navijačkih incidenata, sada ćemo vidjeti šta će Disciplinska komisija UEFA-e odlučiti. Mi ćemo dobiti izvještaj delegata i zvaničnika sa te utakmice. Imamo televizijski snimak i Disciplinska komisija će se baviti time”, izjavio je Platini novinarima u Parizu.

Bez plasmana

Mlada reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana na EP, pošto je u Kruševcu izgubila od Engleske sa 0:1, a na kraju tog meča sukobili su se igrači, kao i pojedini članovi stručnih štabova dviju selekcija.

Događanja na kruševačkom stadionu Disciplinska komisija UEFA-e razmatrat će 22. novembra, kada bi mogla biti izrečena i eventualna kazna FSS-u.

Nacionalni savez ranije je energično negirao da je na utakmici bilo vrijeđanja gostujućih igrača na rasnoj osnovi.

Izvor: Agencije