Thibodeau još četiri godine na klupi Bullsa

Prije nego što je preuzeo dužnost prvog trenera Bullsa Thibodeau je proveo 18 godina kao pomoćnik raznim trenerima u NBA ligi (Getty Images)

Američka profesionalna košarkaška NBA ekipa Chicago Bulls objavila je kako je produžila ugovor sa svojim sadašnjim trenerom Tomom Thibodeauom (54) za dodatne četiri godine.

“Možda nisam objektivan, ali smatram da se radi o najboljem treneru u NBA-u”, rekao je generalni menadžer Bullsa Gar Forman.

Thibodeau je u prve dvije sezone na klupi Bullsa ostvario omjer od 112 pobjeda i 36 poraza, te je oba puta osigurao najbolji omjer u Istočnoj konferenciji u osnovnom dijelu sezone.

U doigravanju 2011. godine ispao je u finalu Istoka od Miami Heata, dok je prošle godine ispao u prvom krugu doigravanja od Philadelphia 76ersa.

Pomoćni trener

Prije no što je preuzeo dužnost prvog trenera Bullsa Thibodeau je proveo 18 godina kao pomoćnik raznim trenerima u NBA ligi.

Bullsi u ovu sezonu ulaze bez svog najboljeg igrača Derricka Rosea, koji je povrijedio koljeno u utakmici doigravanja protiv ekipe Philadelphiije 76ers.

Iako doktori kažu da rehabilitiacija koljena protiče na najbolji mogući način, ljekarski tim Bullsa još ne želi dati tačan termin kada bi se trostruki All Star igrač i MVP sezone mogao vratiti treninzima sa ostatkom ekipe. 

Izvor: Agencije