Pralija osumnjičen za davanje mita

Policija je protiv Pralije podnijela kaznenu prijavu (Pixsell)

Policija je u srijedu protiv bivšeg sportskog direktora RNK Split Nenada Pralije te još dvije osobe podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela davanja mita i zloupotrebe ovlasti u privrednom poslovanju.

U saopćenju Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) ne otkriva se identitet optuženih, no neslužbeno se doznaje da su, uz Praliju, osumnjičeni i sekretar RNK Split Špiro Barbarić te šefica računovodstva kluba Snježana Blažević.

Pralija je uhapšen u Splitu, a očekuje se da će biti doveden u Zagreb, pred istražitelje u sjedištu USKOK-a, gdje će uz njega biti njegov branitelj Ljubo Pavasović Visković.

Pavasović Visković je za Hinu kazao kako očekuje da će njegov branjenik nakon saslušanja biti doveden i pred suca istrage te da će USKOK vjerovatno za Praliju zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

Pralija je uhapšen u Splitu, a očekuje se da će biti doveden u Zagreb, pred istražitelje u sjedištu USKOK-a.

Službeno se još uvijek ne zna zbog čega je Pralija osumnjičen, no mediji nagađaju da ga se tereti za namještanje utakmica i podmićivanje sudaca za tzv. pošteno suđenje, zahvaljujući čemu je, navodno, kako se sumnja, RNK Split u kratko vrijeme prešao iz Treće u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Glavni sponzori tog kluba su poduzetnici braća Žužul, vlasnici Skladgradnje, koji su osumnjičeni u nekim od USKOK-ovih antikorupcijskih istraga povezanih s Hrvatskim autocestama (HAC), među ostalim, za malverzacije oko skupocjenog bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok.

Izvor: Agencije