Kostelić starta treći

Najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić startat će kao treći na slalomskoj utrci Svjetskog kupa na Sljemenu u četvrtak, čije će četvrto izdanje otvoriti Austrijanac Marcel Hirscher.

Kostelić će nositi crveni startni broj kao trenutno najbolji slalomaš u poretku Svjetskog kupa, a na domaćoj trci će, nakon čak tri druga mjesta, pokušati konačno doći i do prve pobjede.

“Na Sljemenu je za mene uvijek najteža stvar kako suspregnuti emocije, a za pobjedu mi je dosad nedostajalo i malo sreće. Na Sljemenu je trenutno velika južina, koja prijeti stazi, ali znam da će ljudi gore učiniti sve da sutra staza bude spremna”, kazao je Kostelić.

Drugi će sa startne kućice krenuti prošlogodišnji pobjednik Sljemena Šveđanin Andre Myhrer, broj četiri je dobio Nijemac Felix Neureuther, a potom će slijediti Francuz Jean Baptiste Grange, Italijan Cristian Deville i Austrijanac Mario Matt.

Priprema staze

Na trci u četvrtak nastupit će još četverica hrvatskih skijaša, pa će se sljemenskom stazom spustiti i Sebastijan Brigović, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, te Natko Zrnčić Dim čiji je nastup zbog ozljede bio upitan do zadnjeg trenutka.

Dok je vozio spust u Bormiju, Natko je pao u cilju i natukao bedreni mišić lijeve noge.

Prema informacijama direktora hrvatske reprezentacije Vedrana Pavleka na Sljemenu je prestala kiša, a preko noći se očekuju temperature ispod nule, što bi olakšalo pripremu utrke.

Prema prognozi u četvrtak na Sljemenu neće biti kiše, ali bi velike probleme mogao stvarati jaki vjetar, popodne čak i sa olujnim udarima.

Prva vožnja na rasporedu je u 14.30 sati, a druga u 17.30 sati.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Trijumf u Flachauu je bila 20. pobjeda u karijeri te 13. u slalomu najboljeg hrvatskog skijaša i aktuelnog pobjednika Svjetskog kupa.

21 Dec 2011
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO