Sandusky uhapšen nakon novih optužbi

Žrtva 10 također tvrdi kako ga je Sandusky zlostavljao u kampusu univerziteta Penn State (Getty Images)

Bivši pomoćnik trenera tima američkog nogometa na univerzitetu Penn State Jerry Sandusky uhapšen je u srijedu. Privela ga je državna policija Pennsylvanije nakon što su protiv njega predate nove tužbe za seksualno zlostavljanje.

Sanduskyju su stavljene lisice, a potom su ga policajci izveli iz kuće i doveli ga na saslušanje pred sudiju u okrugu Centre zbog novih optužbi. Bivši pomoćnik trenera se, između ostalog, tereti da je seksualno zlostavljao dva dječaka koja su povezana sa njegovom dobrotvornom organizacijom Second Mile.

Nekadašnji dječac,i a sada muškarci, su istupili nakon što su objavljene druge optužbe protiv Sanduskyja, uključujući 40 tački o zlostavljanju djece za što je optužen 5. novembra.

Prema navodima državnog tužitelja, oba muškarca su upoznala Sanduskyja preko organizacije Second Mile, putovali na utakmice njegovog tima i bili zlostavljani u njegovom domu.

Muškarac koji je trenutno identificiran kao Žrtva 10 također tvrdi kako ga je Sandusky zlostavljao u bazenu kampusa univerziteta Penn State, te da se on skinuo tokom jedne vožnje i zatražio oralni seks.

Nove optužbe će biti uvrštene u već planirano saslušanje koje je na rasporedu naredni utorak.

Izvor: Agencije


Povezane

Mladić optužio bivšeg trenera američkog nogometa za seksualno zlostavljanje nakon prethodnih optužbi osmero djece tokom 15 godina.

Published On 06 Dec 2011
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO