Mancini: Ne razumijem Rummeniggea

Mancini: Ne mogu shvatiti šta se desilo Rummeniggeu (EPA)

Sudbina engleskog Manchester Cityja u ovogodišnjem izdanju Lige evropskih prvaka u nogometu bit će riješena večerašnjom utakmicom posljednjeg kola u grupi A protiv njemačkog Bayerna na domaćem terenu, a u ovom duelu će se menadžer tima Roberto Mancini suprotstaviti jednom od mnogih kritičara klupskog pristupa oko velikog trošenja novca pri proboju među elitu.

Izvršni direktor Bavaraca Karl-Heinz Rummenigge komentirao je ovakav način rada Cityja u sferi finansijskog fer-pleja.

„Ne razumijem ponašanje Rummeniggea protiv Manchester Cityja. O nama govori već šest mjeseci“, kazao je italijanski strateg, prenosi Reuters.

„Svaki put priča o finansijskom fer-pleju i govori kako se nada da će Napoli proći u nastavak takmičenja. Ne mogu shvatiti šta se desilo Rummeniggeu i to ću ga pitati na utakmici.“

Trener Bayerna Jupp Heyckes je negirao kako ima ikakvih loših namjera njegovog tima ka najbogatijem nogometnom klubu na svijetu.

„Nisam čuo te Rummeniggeove komentare. Imamo veliko poštovanje prema Manchester Cityju, samo pogledatje šta trenutno rade u engleskoj Premier ligi“, izjavio je na konferenciji za novinare.

„Nema nekog neslaganja, više je riječ o dva tima koji se bore u takmičenju na sportskom nivou.“

Cityju treba pobjeda na Etihad stadionu nad Bayernom, prvoplasiranim u grupi, te da Napoli ne pobjedi španskog Villareala koji još nije osvojio bodove u takmičenju, kako bi se plasirao među najboljih 16 u Ligi prvaka.

Nova igračka

Nije samo Rummenigge na ovaj način govorio o engleskom timu. Napolijev predsjednik Aurelio de Laurentiis kazao je prošlog mjeseca kako će vlasnik Cityja šeik Mansour „kupiti novu igračku“ ako se ne plasiraju u nastavak takmičenja.

„De Laurentiis ne zna našeg vlasnika. Šeik Mansour je veoma dobar čovjek i ne mogu ni misliti o tako glupoj situaciji“, rekao je Mancini.

Mancini, koji je kazao kako njegov klub ima 30 posto šansi da se plasira u osminu finala Lige prvaka, misli kako će mnogima laknuti ukoliko City ne prođe dalje.

„Tako misli Bayern. Ako prođemo, to će biti veliki problem za druge timove. Mislim da je svaki tim zabrinut zbog Manchester Cityja jer će Manchester City postati jedan od najboljih klubova na svijetu“, smatra menadžer engleskog tima.

Jedan nogometaš koji nije dio te vizije je napadač Carlos Tevez koji je trenutno u Argentini bez dozvole kluba nakon što je u septembru odbio ući u igru upravo protiv Bayerna, ali u Njemačkoj.

Italijanski Milan je izrazio interes da ga dovede u svoje redove na pozajmicu, no City je spreman samo na prodaju igrača.

„Mislim da nam je njegova prodaja važna, i zbog njega i zbog kluba. Ako on ima šansu da ide u Italiju onda sam sretan zbog njega“, kazao je Mancini.

Izvor: Agencije