Golman uzvratio udarac navijaču

Navijač Ajaxa je u 36. minutu utrčao na teren i šutnuo golmana tima iz Alkmaara, a Esteban mu je uzvratio udarac (EPA)

Utakmica holandskog nogometnog Kupa između Ajaxa i AZ Alkmaara u Amsterdamu prekinuta je u srijedu navečer nakon što je golman gostiju Esteban Alvarado Brown udario huligana koji je ušao na teren, a sudija čuvaru mreže AZ-a zbog tog poteza pokazao crveni karton.

Navijač Ajaxa je u 36. minutu utrčao na teren i prišao s leđa golmanu tima iz Alkmaara i šutnuo ga, a ovaj mu je uzvratio udarac.

Sudija je nakon toga isključio golmana, a ljut zbog ovakve odluke, trener AZ Alkmaara Gert Jan Verbeek naredio je ekipi da se povuče sa terena.

Latinoamerički temperament

„Verbeek je ovu odluku donio zbog cjelokupne situacije, a igrači su nam kasnije u svlačionici rekli da se ne osjećaju sigurno na terenu“, rekao je novinarima tehnički direktor AZ Alkmaara Ernest Stewart.

Zvaničnik Ajaxa Jerop Slop rekao je da je policija uhapsila devetnaestogodišnjeg huligana koji je napao golmana gostiju.

„Vidio sam da je Esteban napadnut i da se samo branio. Ne znam kako bih ja reagirao u toj situaciji, ali on je momak sa latinoameričkim temperamentom. Razumijem odluku gostujućeg tima, bili su pod jakim utiskom i emocijama“, naveo je Slop.

Direktor AZ Alkmaara Ton Gebrands naveo je da će klub poštovati svaku odluku Nogometnog saveza Holandije.

Izvor: Agencije