Navijači prijavili Mamića i Upravu Dinama

Hrnjak je novinarima ispred sjedišta DORH-a objasnio ko je sve prijavljen i zbog čega (Pixsell)

Predstavnici Kluba navijača zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boys predali su u četvrtak u sjedištu Državnog tužiteljstva Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv izvršnog direktora kluba Zdravka Mamića i kompletne Uprave zbog sumnje u nezakonitosti pri kupovini stolica za tribine maksimirskog stadiona ovoga ljeta, prenosi Hina.

Klub navijača Dinama sumnja u zakonitost obnove stadiona jer, kako kažu, postoje jasne indicije da 36.000 stolica nije nabavljeno direktno od proizvođača iz Turske, po povoljnoj cijeni, već su one došle preko posrednika, privatne firme „Duo-gastronomija“ koje je vlasnik, tvrde, direktor nabave Dinama Dražen Miličević.

Predstavnik Kluba navijača, Danijel Hrnjak novinarima je ispred sjedišta DORH-a objasnio da su kaznenom prijavom, osim Mamića i Miličevića, obuhvaćeni predsjednik Kluba Mirko Barišić, direktor kluba Damir Vrbanović, sportski direktor Zoran Mamić i direktor stadiona Miljenko Sakoman, čiji je sin Milan sa svojom tvrtkom, po tvrdnjama BBB-a, bez konkursa dobio posao na obnovi stadiona.

Razne afere

Hrnjak je podsjetio da obnovu stadiona odavno prate razne afere, te izrazio nadu da će ih nova vlast početi raščišćavati.

Kazao je da Klub navijača ne zna kolika je šteta navodno počinjena u slučaju nabave stolica, ali da se „oko cijene obnove stadiona još nisu dogovorili ni u samom Dinamu“.

Na upit novinara odgovorio je da se kaznena prijava ne odnosi na moguć sukob interesa Zdravka Mamića koji je zvaničnik Dinama, a bio je nogometni menadžer čije je poslove preuzeo njegov sin.

Hrnjak je najavio da će Klub navijača i ubuduće podnositi kaznene prijave kad posumnja u nezakonitosti u poslovanju Dinama.

Danijel Hrnjak jedan je od nekolicine članova BBB-a koji su nedavno nepozvani upali na konferenciju za novinare Zdravka Mamića u prostorijama Dinama i poručili mu „da je gotovo njegovo vrijeme“.

Zbog toga ih je Mamić, rekao je Hrnjak, kazneno prijavio za prijetnju.

„Odazvat ćemo se pozivu na obavijesni razgovor i vidjeti o čemu je riječ“, rekao je Hrnjak.

Izvor: Agencije