Raikkonen se vraća u Formulu 1

Povratak u akciju: Kimi Raikkonen osvojio je titulu svjetskog prvaka u bolidu Ferrarija 2007. godine (EPA)
Povratak u akciju: Kimi Raikkonen osvojio je titulu svjetskog prvaka u bolidu Ferrarija 2007. godine (EPA)

Finski vozač koji je napustio Formulu 1 2009. godine da bi se takmičio na Svjetskom prvenstvu u reliju, najavio je svoj povratak u najprestižnije automobilsko takmičenje na svijetu.

Nakon zamalo smrtonosne nesreće koju je vozač Lotus Renault GP Robert Kubica doživio u februaru i od koje se još uvijek oporavlja, bilo je izvjesno da će ekipa dovesti novog vozača.

„Presretan sam što sam se vratio u Formulu 1 nakon dvije godine pauze i zahvalan sam Lotus Renault GP-u što mi je pružio ovu priliku“, rekao je Raikkonen za AP.

„Vrijeme provedeno u World Rally Championshipu je bilo veoma korisno za moju karijeru, ali ne mogu poreći činjenicu da je želja za F1 nedavno postala nepodnošlijva.“

Povratak šampiona

„Nije bilo teško doći u tim Lotus Renault GP i bio sam impresioniran ambicijom ove ekipe. Sada se radujem bitnoj ulozi u kojoj ću pogurati ekipu na sami vrh“, rekao je Raikkonen.

Kimi Raikkonen osvojio je titulu svjetskog šampiona Formule 1 2007. godine vozeći bolid Ferrarija.

Vozač Lotus Renault GP, Poljak Robert Kubica još uvijek se oporavlja od skoro fatalne nesreće koju je doživio u februaru na utrci Ronde di Andora, te je nedavno izjavio kako će biti odsutan i slijedeće sezone.

Izvor: Agencije


Povezane

Novi/stari svjetski prvak je Nijemac Sebastian Vettel, vozač Red Bull Racinga-Renaulta, koji je pobjednik u poretku konstruktora.

28 Nov 2011
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO