Otvorena istraga zbog smrti Speeda

Speed je bio prvi igrač koji je odigrao 500 mečeva u Premier ligi (EPA)
Speed je bio prvi igrač koji je odigrao 500 mečeva u Premier ligi (EPA)

Policija je danas otvorila istragu povodom smrti selektora nogometne reprezentacije Walesa Garyja Speeda koji je pronađen obješen u svom stanu, javlja Tanjug.

Speed je najvjerovatnije izvršio samoubistvo, ali za sada nisu poznati motivi tog tragičnog čina, izvjestila je policija.

Velški selektor je iza sebe ostavio suprugu Lousie i dvojicu sinova tinejdžera, a sudeći po izjavama prijatelja nije patio od depresije.

Među prijateljima nesretnog Speeda bio je i Alan Shearer koji je šokiran.

“Zašto mi Speedo nisi ništa rekao, ako si se osjećao tako loše. Zašto barem nisi podigao slušalicu da porazgovaraš sa mnom u trenucima kada ti je bilo najteže?”, zapitao se Shearer u nedjeljniku Sun.

On je naglasio da je bio u društvu Speeda u subotu navečer i da se sa njim dogovorio da se nađu na večeri slijedećeg vikenda.

“To je jednostavno, nešto što se ne događa vašem najboljem prijatelju. Moja supruga je očajna. Samo mislimo na Speedovu suprugu Louise i njihovo dvoje dece, njegovu majku i oca. 

Ne mogu ni da zamislim bol kroz koji oni sada prolaze. Ne mogu da izbacim iz glave činjenicu da sam bio sa njim i da je bio sretan, da se šalio..”, rekao je Shearer.

On je naglasio da je sa Speedom dogovarao zajedničko porodično ljetovanje u Portugalu sljedećeg ljeta.

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić je također izrazio nevjericu zbog tragičnih vijesti.

„Ne da sam konsterniran i u šoku nego ne mogu uopće shvatiti da je to moguće. Presjeklo me. Garry je bio sjajan čovjek, fenomenalan, bio mi je suigrač i kapetan u Evertonu. 

Vidjeli smo se prije nekoliko dana u Briselu, razgovarali o svemu, nevjerojatno.“

Motiv depresija

Nogometni navijači širom Engleske odaju počast svom nogometnom velikanu, ali mnogi su skeptični hoće li se uzrok smrti ikada otkriti.

„Vjerovatno nikada nećemo saznati zašto, ali neka Gary sada počiva u miru, a moje iskreno saučešće i molitve upućene su njegovoj porodici i prijateljima“, rekao je jedan navijač.

Speedov menadžer Haden Evans također odbacuje mogućnost da je motiv za samoubistvo bila depresija.

Klinika za pomoć profesionalnim sportistima koji imaju problema sa alkoholom, drogom i depresijom Sporting Chance Clinic saopćtila je da su petorica nogometaša zatražila pomoć za ova dva dana.

“Primio sam telefonske pozive i mailove od petorice fudbalera otkako je Speed preminuo. Svi su prosto zavapili tražeći pomoć”, rekao je izvršni direktor klinike Peter Kay za Daily Express.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO