Sva taksi vozila u Beogradu moraju biti bijele boje

Taksisti koji ne budu ispoštovali standarde o bijeloj boji svojih vozila, mogu biti kažnjeni novčano do 40.000 dinara (340 eura), a mogli bi ostati i bez dozvole za rad.

Na ulicama Beograda je više od 6.000 taksi vozila i većina je svoja vozila prilagodila novim pravilima, potvrđeno je iz gradske uprave (Marko Đurica / Reuters - Ilustracija)

Odlukom o taksi prevozu, koja je usvojena prije tri godine, od 8. maja sva taksi vozila u Beogradu moraju biti bijele boje.

Taksisti koji ne budu ispoštovali ove evropske standarde mogu biti kažnjeni novčano do 40.000 dinara (340 eura), a mogli bi ostati i bez dozvole za rad.

Kako je ranije kazao predsjednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, većina taksista ispoštovala je odluku.

Snižena prosječna starost, plaćanje usluga karticom

„Na ulicama Beograda je više od 6.000 taksi vozila i većina je svoja vozila prilagodila važećim pravilima. Ostalo je 20-ak odsto njih koji to još uvek nisu uradili. Verujem da će svi do isteka roka svoja vozila unificirati kako bi sva bila bele boje. Za one koji ne ispoštuju rok, neće biti tolerancije, jer je došlo vreme da i u Beogradu taksi vozila budu unificirana kao i u svakoj evropskoj metropoli“, rekao je Šapić.

Kako prenosi Tanjug, veliki broj taksista iskoristio je i subvencije države, koje su iznosile 8.000 eura po vozilu, pa je trenutno najmanje 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine.

Radi se i na modernizaciji taksi usluge, pa je u većini vozila omogućeno plaćanje platnim karticama.

Izvor: Agencije