Mediji: JPMorgan širi poslovanje internetske banke Chase na EU

Godine 2021. JPMorgan prvi je put iskoračio izvan matičnog američkog tržišta, nudeći građanima Britanije usluge isključivo na internetu.

Američka banka JPMorgan proširit će poslovanje svoje internetske banke Chase na Njemačku i druge zemlje Evropske unije (Reuters)

Američka banka JPMorgan proširit će poslovanje svoje internetske banke Chase na Njemačku i druge zemlje Evropske unije, rekao je izvršni direktor Jamie Dimon za njemački list Handelsblatt.

Godine 2021. JPMorgan prvi je put iskoračio izvan matičnog američkog tržišta, nudeći građanima Britanije usluge isključivo na internetu, prenosi Hina.

Iz banke su istodobno signalizirali da im je cilj proširiti Chaseovo poslovanje i na druge zemlje.

“Uvijek nam je bilo jasno da želimo dovesti Chase ne samo u Veliku Britaniju, već i u Njemačku i druge euvopske zemlje”, rekao je Dimon za njemački poslovni list.

“Imamo ambiciozne planove”, naglasio je šef JPMorgana, dodavši da konkretan vremenski okvir još nije utvrđen.

Evropsko sjedište u Frankfurtu

Bančin glasnogovornik potvrdio je izvještaj Handelsblatta, ne želeći komentirati tajming.

JPMorganovo središte u Evropskoj uniji nalazi se u njemačkom financijskom središtu Frankfurtu.

Banka je u Njemačkoj izgradila istaknutu poziciju u segmentu savjetovanja, a planira proširiti poslovanje i privući više srednjih tvrtki, koje čine ‘žilu kucavicu’ njemačke ekonomije.

Dimon je za Handelsblatt izjavio da je uvjeren u uspjeh.

“U Njemačkoj ‘Chase’ još nije toliko poznat, ali u svijetu je snažan brend. Također smo pouzdana banka, s jakom bilancom, i privatni klijenti to znaju”, rekao je Dimon za njemački list.

Izvor: Agencije