Otvorena investicijsko-poslovna konferencija ‘Sarajevo Business Forum’

U fokusu SBF-a ove godine je održivi razvoj i regionalna saradnja, a učesnici će imati priliku upoznati se s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regije.

SBF će se s pažnjom pratiti i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Bugarskoj, Turskoj, Njemačkoj i drugim zemljama iz kojih dolaze ovogodišnji govornici i panelisti (Fena)

Sarajevo Business Forum (SBF), dvanaesta po redu smotra investitora i poslovnih ljudi, brojnih predstavnika država i vlada regije i svijeta otvorena je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

SBF je investicijsko-poslovna konferencija koja nudi svim posjetiteljima priliku za umrežavanje i investiranje.

Konferenciju, pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, organizira Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo te svojim dioničarima – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB), kao i brojnim drugim domaćim i inostranim partnerima.

U pozdravnom obraćanju predsjednik Uprave BBI-ja Alek Bakalović je istakao  važnost Sarajevo Business Foruma, najznačajnijeg društveno-odgovornog projekta koji ta banka realizira već dvanaestu godinu i značajno doprinosi kompletnom privrednom razvoju cijele Bosne i Hercegovine, ali i regije kao i činjenicu da je ovo najveći poslovni događaj u regiji koji okuplja poslovne lidere iz cijelog svijeta.

Mogućnosti ulaganja u BiH, ali i regiju

Naglasio je namjeru da se organizacijom foruma doprinese razvoju regionalne saradnje, a regija učini privlačnim za strane investitore i poveže s drugim stranim centrima. Cilj je, također, doprinijeti jačanju ekonomije, povećanju bh. izvoza te pojačavanju prekogranične saradnje, prenosi Fena.

U fokusu SBF-a ove godine je održivi razvoj i regionalna saradnja, a učesnici će imati priliku upoznati se s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regije – Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

SBF će se, osim tih država, s pažnjom pratiti i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Bugarskoj, Turskoj, Njemačkoj i drugim zemljama iz kojih dolaze ovogodišnji govornici i panelisti.

Izvor: Agencije