SAD proširio spisak antiruskih sankcija na 200 kompanija

Sankcionirane su kompanije iz Rusije, Kine, Turske, UAE-a, Velike Britanije i Maldiva, iz industrijskog, finansijskog, rudarskog, razvojnog sektora, medija.

Sankcije protiv Rusije uvedene su u više sektora (EPA)

Sjedinjene Američke Države proširile su antiruske sankcije na više od 200 kompanija koje posluju u različitim industrijama i zemljama, saopćilo je Ministarstvo finansija SAD-a.

Sankcionirane su kompanije iz Rusije, Kine, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i Maldiva, iz industrijskog, finansijskog, rudarskog, razvojnog sektora, kao i medija, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Među kompanijama iz Rusije su Permska fabrika baruta, kompanija za izradu instrumenata Signal, rudarsko-geološka kompanija Čukotska, elektromehanička fabrika Kupol, rudnik zlata Kamčatka, Kazanska fabrika kompresorskih mašina, Novosibirska fabrika patrona…

Prošireni spisak sankcija

Među pojedincima koji su se na proširenom spisku sankcija su i preduzetnik Vladislav Vladimirovič Sviblov i kompanija Highland Gold, kao i preduzetnik Ivan Vladimirovič Tavrin i niz kompanija povezanih s njim, prenosi RIA Novosti.

SAD je na spisak sankcija uvrstio i šefove ruskih kompanija iz namjenske industrije, poput proizvođača tenkova Uralvagonzavod Aleksandra Potapova, koncerna Radioelektronske tehnologije (KRET) Aleksandra Pana i drugih.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada