Tesli prioritet proizvodnja baterija u SAD-u

Tvrtka želi povećati proizvodnju baterija u tvornici u Teksasu intenzivnije nego što je bila planirala jer bi mogla imati koristi od zakona o zauzdavanju inflacije.

Američki proizvođač električnih automobila Tesla odlučio je odgoditi planove o proizvodnji baterija u Njemačkoj (Reuters)

Američki proizvođač električnih automobila Tesla odlučio je odgoditi planove o proizvodnji baterija u Njemačkoj, poručivši da mu je prioritet proizvodnja u matičnom SAD-u zbog potencijalnih izdašnih subvencija, prenosi Hina.

Iz Tesle su pojasnili situaciju partnerima u Gruenheideu u blizini Berlina, gdje su nedavno otvorili novu “gigatvornicu” automobila i automobilskih baterija.

Tvrtka želi povećati proizvodnju baterija u tvornici u Teksasu intenzivnije nego što je bila planirala jer bi mogla imati koristi od zakona o zauzdavanju inflacije koji je predstavio predsjednik Joe Biden.

Njemačka tvornica, kažu u Tesli, može poduprijeti taj plan dijelovima i inženjerima.

Pisanje WSJ-a

U idealnom bi scenariju obje tvornice baterija povećale proizvodnju u što kraćem roku, istaknuli su.

Tvornica automobila u Gruenheideu počela je s proizvodnjom automobila u martu, a Tesla na istoj lokaciji gradi i tvornicu baterija.

Nedavni napisi Wall Street Journala o Teslinim planovima zabrinuli su Berlin, napominje agencija dpa.

Citirajući neimenovane izvore, WSJ je početkom sedmice objavio da Tesla “privremeno zaustavlja svoje planove o proizvodnji baterijskih ćelija u Njemačkoj” budući da želi iskoristiti američke porezne olakšice.

 

Izvor: Agencije