Europarlament pozvao Komisiju da spašava poljoprivredu

Zastupnici u Evropskom parlamentu smatraju da Unija, kao ni vlade država članica, ne poduzimaju dovoljne mjere za ublažavanje posljedica klimatskih promjena.

Evropski parlament traži od Komisije da ojača mehanizme zaštite od požara, poplava i drugih nepogoda (EPA)

Europa se suočava s ekstremnim sušama zbog čega je potrebno hitno uvesti učinkovitije mjere za ublažavanje njihovih posljedica, a posebno se to odnosi na sektor poljoprivrede, poručili su europarlamentarci s plenarne sjednice u Strasbourgu.

Zastupnici u Europskom parlamentu smatraju da EU, kao ni vlade država članica, ne poduzimaju dovoljne mjere za ublažavanje posljedica klimatskih promjena, pogotovo što se tiče suša i požara koji su ovoga ljeta poharali Europu, javlja Hina.

Rezolucija usvojena velikom većinom glasova

Europski parlament stoga traži od Komisije da ojača mehanizme zaštite od požara, poplava i drugih nepogoda, poboljša upravljanje vodom i šumama i poveća sigurnost opskrbe hranom koja je zbog suša dovedena u pitanje.

Rezoluciju kojom Europski parlament poziva Komisiju da uspostavi poseban program potpore državama članicama za borbu sa sušama podržala je velika većina zastupnika, njih 469, dok su 34 zastupnika glasala protiv, a 44 je bilo suzdržano.

Izvor: Agencije