Uprava Twittera preporučila dioničarima prodaju kompanije Musku

Elon Musk, osnivač kompanija Tesla i SpaceX te najbogatiji čovjek na svijetu, nedavno je ponovo izrazio želju da kupi cijelu kompaniju Twitter.

Čim je objavljena informacija o preporuci uprave, dionice Twittera su porasle (Reuters)

Uprava Twittera jednoglasno je preporučila dioničarima da odobre predloženu prodaju kompanije za 44 milijarde dolara američkom inovatoru Elonu Musku, navodi se u dokumentu koji je predan američkim vlastima, na koji se poziva AP.

Musk, osnivač kompanija Tesla i SpaceX te najbogatiji čovjek na svijetu, nedavno je ponovo izrazio želju da nastavi akviziciju, tokom virtuelnog sastanka sa zaposlenima u Twitteru, iako su dionice te kompanije i dalje znatno niže od cijene koju je ponudio, što dovodi u pitanje realizaciju prodaje.

Porasla cijena dionica

Čim je objavljena informacija o preporuci uprave, dionice Twittera su porasle oko tri posto, na 38,98 dolara, što je daleko manje od 54,20 dolara po dionici, koliko je Musk ponudio.

Dionice kompanije su posljednji put bile na tom nivou 5. aprila, kada je Twitter ponudio Musku mjesto u upravnom odboru, prije nego što je on ponudio da kupi cijelu kompaniju.

Izvor: Agencije