Potražnja za memorijskim čipovima katapultirala Samsungovu dobit

Samsung Electronics preliminarno je izvijestio da je četvrto tromjesečje zaključio s najvećom operativnom dobiti u četiri godine zahvaljujući potražnji za memorijskim čipovima i višim maržama.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca operativna dobit Samsunga poskočila je 52 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, na 13.800 milijardi wona (11,5 milijardi dolara) (EPA)

Južnokorejski tehnološki div Samsung Electronics preliminarno je u petak izvijestio da je četvrto tromjesečje zaključio s najvećom operativnom dobiti u četiri godine zahvaljujući potražnji za memorijskim čipovima i višim maržama.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca operativna dobit poskočila je 52 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, na 13.800 milijardi wona (11,5 milijardi dolara), najviši nivo od četvrtog tromjesečja 2017. godine, procjenjuju u Samsung Electronicsu, prenosi Hina.

Konsolidirani prihod

U odnosu na prethodna tri mjeseca smanjen je 12,8 posto, što analitičari pripisuju bonusima za radnike, troškovima prodaje u poslovanju s mobitelima i većim troškovima novih zaslona.

Konsolidirani prihod uvećan je gotovo za četvrtinu u odnosu na kraj 2020. godine, na 76.000 milijardi wona (63 milijarde dolara).

U odnosu na prethodno tromjesečje veći je za 2,7 posto.

Kompletan poslovni izvještaj bit će objavljeno krajem mjeseca.

Izvor: Agencije